Gotovo: Juve završio transfere dvojice vezista za 11.500.000, opet su nešto mutili sa Đenovom

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 13:22

Mladići na lekarskim pregledima, uskoro potpisi ugovora

Juventus je u istom danu završio transfere dvojice mladih vezista od kojih očekuje mnogo u budućnosti.

Na lekarske preglede u Juventusovu kliniku su danas stigli Abdulaje Dabo (19) iz Nanta i Nikolo Rovela (19) iz Đenove.

Izabrane vesti

Abdulaje Dabo je ofanzivni vezista koji može da igra i kao levo krilo. Sa 16 godina je potpisao prvi profesionalni ugovor u Nantu i postao najmlađi u istoriji kluba kojem je to ponuđeno. Sa 18 je već debitovao u Ligi 1 za Kanarince, ali je do sada odigrao samo dva meča. Insistirao je na odlasku i dogovorio se sa Juventusom koji će Nantu da plati 1.500.000 evra na ime obeštećenja. Igrač je jutros obavio lekarske preglede i potpisao ugovor. Za početak će prvih šest meseci provesti u Juventusovom B timu koji se takmiči u trećoj ligi.

Mnogo ozbiljnije pojačanje bi trebalo da bude zadnji vezni Rovela koji je ove sezone debitovao za Đenovu u Seriji A i ostavio jak utisak na skaute velikih klubova. Želeo ga je i Inter, ali ga je ugrabio Juve. Sa Đenovom je dogovoren prilično čudan model transfera. Juventus će platiti 10.000.000 evra na ime obeštećenja, ali sav novac će biti isplaćen kroz navodne bonuse kako bi Juve smanjio opterećenje u klupskim knjigama. U suprotnom smeru na pozajmicu odlazi mladi Manolo Portanova procenjen na 7.000.000 evra, a još je nejasno da li je on pozajmljen ili će tako biti ’prebijen’ transfer Rovele.

Mnogo nejasnih okolnosti oko transfera, ali nije to ništa čudno kada posluju Juventus i Đenova. Sličnih ’mutnih’ transfera su imali i prethodnih godina (Romero, Perin, Sturaro, Mandragora...).

Ono što se zna je da će Rovela ostati sigurno do kraja sezone u Đenovi kao pozajmljen igrač Juventusa uz dogovor da se na leto priča o novoj jednogodišnjoj pozajmici.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Nikolo Rovela

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara