GOTOVO! Bajern doveo Odriozolu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 14:41

Bek Reala na putu za Minhen

Sve se desilo ekspresno, Alvaro Odriozola nastavlja karijeru u Bajernu iz Minhena.

Desni bek Real Madrida je već na putu za Minhen gde će obaviti lekarske preglede i potpisati za nemačkog giganta. Dolazi na pozajmicu, a još nisu poznati detalji oko mogućeg otkupa i cene.

Izabrane vesti

Bajern je juče stupio u akciju dovođenje Odriozole. Prvo je kontaktirao igrača i agenta i dobio zeleno svetlo. Potom je igrač jutros preskočio trening u Valdebebasu obavio razgovore sa Zidanom i upravom Reala. Rečeno mu je da u perspektivi ne računaju ozbiljno na njega i na kraju su se Real i Bajern dgovorili oko pozajmice.

Odriozola dolazi kao hitno rešenje Bavaraca za desnu stranu. Bajern je ove sezone prekomandovao  Kimiha u vezni red, poziciju desnog beka su pokrivali veteran Boateng, zatim Pavar koji je prebačen u centralu odbrane zbog povreda, a u većini slučajeva mladi Kanđanin Alfonso Dejvis kojem ipak bolje leži pozicija na desnom krilu. Zato je trener Flik tražio od uprave kluba klasičnog desnog beka.

Pominjali su se Lukas Klosterman iz Lajpciga, Žoao Kanselo iz Mančester Sitija, Toma Menije iz Pari Sen Žermena, Dodo iz Šahtjora, Nelson Semedo iz Barse i na kraju Ašraf Hakimi koji igra na pozajmici iz Reala u Borusiji Dortmund. Svi oni su iz nekog razloga bili neostvarivi transferi. Semedo i Kanselo su bili preskupi, struka nije bila za Klostermana, Menije se dogovara sa Interom za sledeće leto, Dodo je mlad i neiskusan, a Hakimi mnogo komplikovana operacija. Izbor je na kraju pao na Odriozolu.

Bask je ove sezone potpuno ispao iz planova Zinedina Zidana, koji nije bio uključen u njegov transfer pre godinu i po dana. Odigrao je samo pet utakmica, često nije bio ni u protokolu i odlazak je bio najrealnije rešenje. Sevilja i Atletik Bilbao su takođe bili zainteresovani, ali kada se javio Bajern, za Odriozolu nije bilo dileme gde želi…

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara