Gotovo! Anćeloti skinuo Murinju toliko čekano pojačanje, platio je ono što mnogi ne bi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 22:22

Bajernov đak na Gudisonu za nešto više od 27.000.000 evra

Murinjo ga je čekao mesecima, a zvršiće kod Karla Anćelotija.

Centralni vezista Pjer Emil Hojbjerg iz Sautemptona će biti prvo veliko pojačanje Evertona ovog leta. Klub sa Gudison Parka je danas postigao dogovor sa Sautemptonom i igračem oko transfera teškog 25.000.000 funti (nešto više od 27.000.000 evra) i očekuje se da posao u narednim danima bude i zvanično potvrđen.

Izabrane vesti

Još u zimskom prelaznom roku je Hojbjerg bio velika želja Žozea Murinja u Totenhemu, ali Totenhem ni pod razno nije želeo da ga proda. Iako je znao da će to morati da uradi ovog leta jer ugovor danskog veziste traje do juna 2021. godine. On je prošlog leta odbio produžteak saradnje što ga je koštalo gubitka kapitenske trake, ali je bio odlučan u nameri da pređe u neki jači klub posle četiri godine na jugu Engleske.

S obzirom na situaciju sa ugovorom, Murinjo se još zimus nadao da će ga dobiti, a bio je uveren da će sigurno uspeti ovog leta. Za male pare. Međutim, nije računao na škrtost gazde Danijela Levija koji je hteo plati najviše 15.000.000 funti za igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Želeo je da u priču ubaci otkup defanzivca Kajla Vokera Pitersa koji igra kao pozajmljen fudbaler Totenhema u Sautemptonu, ali Sveci su hteli samo novac.

Evertonu nije smetalo da plati traženu sumu jer se već neko vreme i te kako rasipa sa novcem i posle prve ponude od 18.000.000 funti koja je odbijena, danas je poslao drugu koja je zadovoljila Svece. Potom je i Hojbjerg vrlo brzo dogovorio lične uslove sa Karamelama. Danas je posetio prostorije liverpulskog kluba i treba očekivati da transfer uskoro bude i zvanično potvrđen.

Hojbjerg je u seniorskom fudbalu debitovao u dresu Bajernu u koji je došao sa 17 godina. Bio je najmlađi bundesligaški debitant u istoriji Bajerna kada mu je Jup Hajkens ukazao šansu. Prošao je pozajmice u Augzburgu i Šalkeu, ali nije bio po ukusu sledećeg trenera Pepa Gvardiole i prodat je Sautemptonu za 15.000.000 evra. Za četiri sezone je odigrao preko 130 utakmica za Svece, bio i kapiten i na kraju će im doneti zaradu. 


tagovi

Pjer Emil HojbjergLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara