Humanitarni tiket u podne: Nikola Žižić tipuje za porodilište GAK-a Višegradska

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.02.20. | 11:40

Košarkaš od Kopljanika očekuje makar dva pogotka

Od košarkaša koji je do sada nosio dres Sutjeske, FMP-a i Dinamika Nikole Žižića očekivali smo da siguricama  pokuša da dođe do pobede koja ispod podvučene crte nosi potencijalni dobitak u iznosu od 58.700 dinara. Odluka je pala: “Igram za porodilište u Višegradskoj”, reče košarkaški bek.

Naravno, sledi MOZZART aplauz, budući da smo na društveno odgovornom terenu zajedno uložili napor, ne bi li došli do 202. prolaznog listića. Idelja nam je da dodatno dopunimo anale naših plemenitih dobitaka zahvaljujući kojima smo na brojne adrese do sada prosledili tačno  14.788.890 dinara.

Izabrane vesti

Šetamo se Ligom Evrope, otvarajući igru s mečom LASK – AZ ALKMAR. Prvi meč završen je remijem. Ovoga puta na strani Linca je domaći teren, dobra forma, ali ne treba smesti s uma da AZ Alkmar ima dosta iskustva na međunarodnoj svceni. Uz to, na strani Alkmarovaca može biti i samopuzdanje, jer ako premotamo film s prve utakmice, Holanđane pamtimo kao dominatnu ekipu na terenu koja je čak 60 procenata vremena držala loptu u svom posedu.

“Igram GG”, poručio je košarkaš, što se poklopilo s našim predlogom u MOZZART Sportovoj rubrici “proigravanja”.

Idemo na BENFIKU i ŠAHTJOR. Uprkos liderskoj poziciji u Portugaliji Benfika u poslednje vreme niže poraze. Sedam dana nakon onog koji im je naneo Porto izgubila je na ovom stadionu i od Brage. Šahtjor je neprikosnoven u Ukrajini gde na čelu tabele ima 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Benfika je još i dobro prošla u Ukrajini s obzirom da je Šahtjor u tom duelu bio potpuno dominantan i na kraju slavio sa 2:1. Orlovi su odlični u Lisabonu, međutim i Šahtjor je nezgodan gost tako da nas nema sumnje očekuje neizvestan meč.

“Neka Šahtjor postigne makar jedan pogodak”

A sada, AJAKS – HETAFE. Najveće iznenađenje u prošloj rundi ovog takmičenja priredio je Hetafe koji je savladao Ajaks u Španiji sa 2:0, a tim iz predgrađa Madrida dozvolio je holandskom šampionu samo dva udarca ka golu. Hetafe je i najveće iznenađenje u Primeri gde je do skoro držao treću poziciju. Ipak, Tadić, Zijah, Babel i kompanija svakako imaju veće iskustvo u ovom takmičenju i naravno kvalitet, tako da od prvog sudijskog zvižduka možemo da očekujemo ofanzivu Kopljanika na Johan Krojf Areni.

“Sada mislim da će Ajaks dati makar dva gola”, reče  košarkaš koji je karijeru započeo je u Podgorici. Za Sutjesku je igrao tokom četiri sezone i ostvario najveći uspeh sa klubom, kada je podigao pehar u kupu Crne Gore. Bio je prvi strelac završnog turnira.

Odličan učinak, a nadamo se da će ga prolazna statistika pratiti i u “Humanitarnom tiketu u poddne” gde sada igra na meč SALCBURG – AJNTRAHT. Ko je čekao goeladu na prvom meču, naplatio je lepo kladilačko uverenje, pošto je došla 5+ igra, a Ajntraht pobedio sa 4:1. Teško je da Salcburg i pored svih dobrih strana koje nosi domaćinstvo može da stigne ovu kapitalnu prednost frankfurskog tima. Uostalom, Austrijanci su u dubiozi još od ligaškog poraza od LASK-a sredinom meseca, a pošto obe ekipe u poslednje vreme prate visoki rezultati, goleada nije isključena. Svakako ne traba zaboraviti ni da je Ajntraht u sred Frankfurta uoči ovog meča dozvolio Union Berlinu da ga dobije sa 1:2.

“Za kraj igram 3+”!

Tako je igrao Nikola Žižić, a sada će mo se vratiti njegovoj karijeri. Moramo reći da ga pehovi sa povredama nisu zaobilazili, ali i da se Nikola junački bori, pa kaže:”Izboriću se”…

Naime, pre tri godine, dok je bio u Železniku, zadobio je povredu kolena. Posle pauze vratio se na parket kao igrač Dinamika. Tada je na društvenim mrežama napisao: ,,Onaj trenutak i osećaj kada zaigraš nakon 19 meseci ili 573 dana, preciznije 13752 sata ili 825120 minuta, najpreciznije 49507200 sekundi. Neprocenjivo”...

Na Dorćolu su Žižiću stradali ligamenti pa je ponovo usledila hiruška intervencija. Nikola ne gubi volju, uporan je, tvrdoglav i veruje u sebe, kao i mi u njegovu istrajnost na sportskom, kao i na kladilačkom putu.

Želimo našem gostu puno sreće u tipovanju, kao i daljoj karijeri. Neka ga prati talija jednog Ivice Šurjaka... Zašto da ne, jer upravo za ličnost ovog fudbalskog velikana vezujemo i rekord “Humanitarnog tiketa u podne” koji je težak ni manje ni više, nego rekordnih 823.600 dinara!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko Nikola Žižić ovom prilikom uspe da osvoji novac, uložiće ga u JZU Dom zdravlja dr. Jovan Rašković, Mrkonjić Grad. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 5,87,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara