OCENE - PARTIZAN: Asano neupotrebljiv, Natho morao više, odbrana bolji deo tima

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.03.20. | 20:46

Podbacio i Marković, štoperski tandem vrlo dobar

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5  - U nezapamćeno lošem derbiju, bio je među boljim pojedincima u dresu Partizana. S početka meča ukrotio je dalekometne hice Gavrića i Petrovića, podigao samopouzdanje, "hranio" ego odgovarajući na uvrede Zvezdinih navijača, komandovao odbranom kao u reprezentativnim danima i drugi derbi u sezoni okončao bez primljenog gola. Za šta je imao i sreće, jer je u nadoknadi umalo dozvolio Ivaniću da kazni njegovu neodlučnost. I pre toga je u dve situacije ispoljio nesigurnost, ali pamti se da nije savladan.

NEMANJA MILETIĆ 6 - Iako je bio pod konstanrtnim pritiskom u prvom delu, jer je Zvezda sve pokušavala preko njegove strane, nekako je izdržao nalete. Čak i kad je bio lišen pomoći Lazara Markovića, pa je maltene sam morao da zatvara bok dok nije ušao Filip Stevanović. U drugom delu se popravio. Za nijansu. Daleko ispod reprezentativnog nivoa.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 6,5 - Na iskustvo, kapa dole. Igrao je u skladu sa godinama. Kao mator. Pribran na zemlji, dominantan u vazduhu, kontrolisao je dešavanja u kaznenom prostoru kao obezbeđenje u nekom noćnom klubu. Treći uzastopni meč sa Crvenom zvezdom završio je sa "nulom", što je pokazatelj da je odbrana Partizana bila bolji deo napadački impotentnog tima.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6,5 - Delovao je mirno, sigurno, mada je imao nekoliko bespotrebnih izleta na protivničku polovinu kojima je stavio ekipu pod rizik. Za šta se sam i iskupio. Nije lako čuvati Boaćija, kasnije Vukanovića, u međuvremenu i Bena, ali je budući fudbaler Monaka uglavnom posao obavio pristijno. Mogao je i bez žutog kartona na kraju...

Strahinja Pavlović

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 - Ispit položen. Sve što je bilo do njega, levi bek ekipe iz Humske odradio je za prelaznu ocenu. Neutralisao je motoričke sposobnosti Bena i Gobeljića, zatvorio im put, oterao od kaznenog prostora i ušao u jesenji ritam, kad je bio "ravna linija". Nije grešio, niti imao izlete na protivničku polovinu, da pokuša ugrozi protivnika. Bek Partizana morao bi to makar da pokuša.

SAŠA ZDJELAR 7 - Igra iza lopte - fenomenalna. Pozicioniranje bivšeg člana OFK Beograda i Olimpijakosa može komotno u fudbalske udžbenike. Još jednom je pročitao kretnje rivala, nije baš da su se Gavrić i Nikolić naigrali fudbala pored njega. Možda nije "napunio oči" kao u nekim ranijim susretima, ali je takozvanim "prljavim poslom" omogućio timu da lakše diše i bez panike sačuva gol. Sigurnim pasom čuvao je mirnoću tima.

BIBARS NATHO 6 - Dok je Partizan u prvom poluvremenu preskakao sredinu, a štoperi gađali Sadika i Sumu, Izraelac je bio nevidljiv. Čim se na njega vratio posle pauze, a crno-beli pomerili linije unapred, pokušali da napadaju, došao je do izražaja njegov kvalitet pasa. Ipak, od stranca njegovog kalibra očekivalo se više.

LAZAR MARKOVIĆ 5,5 - Posle 2.479 dana zaigrao je u večitom derbiju i nije se proslavio. Ruku na srce, saigrači ga nisu videli, kao da su ga ignorisali, izostale su lopte, bilo u noge, bilo u prostor povratniku iz inostranstva. U takvim okolnostima nije ni mogao da demonstrira brzinske sposobnosti i probije po krilu. S druge strane, nije se baš pretrgao u pomoći desnom beku Nemanji Miletiću kad su defanzivni zadaci u pitanju. Brzo će zaboraviti gostovanje na Marakani.

SEJDUBA SUMA 6 - Posao nedovršen. Pokrenuo je omaleni Gvinejac niz akcija, ali je gostovanje na Marakani završio bez konkretnog učinka. Često je imao loptu, preuzimao odgovornost, kombinovao sa Sadikom i - ništa. Kao da mu je nedostajao pečat. Fino izgleda kad mu je bubamara u nogama, međutim, morao je da bira svrsishodnija rešenja. Na primer, da "otvori" krilima šansu da ugroze Borjana.

TAKUMA ASANO 5,5 - Neupotrebljiv. Poput Lazara Markovića, i drugo Partizanovo krilo ostalo je bez metka u šaržeru. Da u slučaju Japanca to i nije bila tako loša odluka videlo se pred kraj, kad je poprečnom loptom otvorio kontru rivalu. Trka nije sporna, ali učinak jeste. 

UMAR SADIK 6 - Namučio je Nigerijac odbranu Crvene zvezde, ali je nije matirao. Razlog? Veliku šansu nije ni imao. U prvom delu je promašio loptu, u drugom tukao sa distance pokraj stative, mada obe situacije ne mogu da se podvedu pod zicere. Onu koja je najviše obećavala, posle greške Milunovića u prvom delu, uspeo je zajedno sa Sumom da upropasti, ali kretnjama nije dao mira poslednjoj liniji rivala. Šteta što mu kolege nisu spremile priliku da otvori prolećni golgeterski konto.

IZMENE

FILIP STEVANOVIĆ (od 46. minuta) 6,5 - Uneo je živost u igru Partizana, posle njegovih prodora gosti su imali dve izgledne situacije za postizanje gola, mogao je i sam da odapne strelu, ali kad se spremao za šut - proklizao je!?

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 75. minuta) 6 - Kako to treneri vole da kažu - "zatvorio" je utakmicu. Posle njegovog ulaska domaćin je bio još manje opasan.

BOJAN MATIĆ (od 86. minuta) - Malo vremena za konkretan učinak.

TRENER SAVO MILOŠEVIĆ 6 - Kažu da je primarni cilj u velikim utakmicama ostati neporažen. Ako je tako, šef struke crno-belih je ispunio misiju, ali ako se imaju u vidu položaj na tabeli, bodovni zaostatak i način igre promovisan jesenas, Partizan je razočarao. Maltene nije stvorio šansu iz kategorije zicera, a ne može se reći ni da je napadao u talasima. Plan da ovo bude nivo Lige Evrope definitivno nije realizovan. Ne samo zbog Miloševića.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara