Gori na Enfildu, sudija Oliver u centru pažnje: Siti oštetećen za penal i Fabinjov projektil u istoj akciji za 1:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 17:59

Podigla se prašina u domu Redsa, čak je i Salahov gol upitan

Gori Enfild od uzbuđenja, Liverpul posle 13 minuta vodi sa 2:0 u derbiju sezone, dok u Mančester Sitiju kosu čupaju zbog sudijskih odluka Majkla Olivera!

Ni da su hteli nisu mogli igrači Liverpula da zamisle lepši start možda i najvažnije utakmice u šampionskoj trci, ali dok u Gradu Bitlsa već vide 30 godina čekani šampionski pehar, Pep Gvardiola i Mančester Siti imaju razlog da budu izuzetno besni na glavnog arbitra utakmice!

Izabrane vesti

Liverpul je već posle pet minuta derbija poveo sa 1:0 posle neodbranjivog plotuna koji je sa preko 20 metara ispalio Fabinjo, ali ono što je prethodilo ovom pogotku zapalilo je Ostrvo i fudbalsku javnost širom sveta! Naime, Liverpul je postigao gol iz akcije u kojoj je Mančester Siti oštećen za penal! Trent Aleksander Arnold igrao je rukom u kaznenom prostoru nakon čega se lopta odbila u njegovo telo, da bi se iz cele situacije otvorila kontra u kojoj je Fabinjo bio nemilosrdan!

Dok su Gvardiola i igrači Sitija konstantno signalizirali da je Aleksander Arnold povredio pravilnik i da gosti treba da dobiju kazneni udarac sa bele tačke, Serhio Aguero bio je najglasniji i najratoborniji u nameri da izbori jedanaesterac jer je bio najbliži mladom beku Liverpula i video momenat kada ga je lopta pogodila u ruku. Aguero se umalo i potukao sa igračima Liverpula, dok Majkl Oliver nije želeo ni da uzima u obzir pregled snimka ili da se konsultuje s kolegama iz VAR sobe... Istina, na usporenom snimku se videlo da je Bernardo Silva igrao rukom u momentu kada je bio u kontaktu s Dejanom Lovrenom i da je lopta praktično od njegove ruke pogodila Aleksander Arnoldovu... 

Kao da ova situacija nije bila dovoljna da se polarizuje fudbalska Evropa, samo nekoliko minuta dogodio se novi hladni tuš za Siti i nova sumnjiva situacija koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Poslao je Aleksander Arnold strašnu dijagonalu ka Endiju Robertsonu koji je odličnim centaršutem uposlio Mohameda Salaha, a poletni Egipćanin nije imao problem da matira Klaudija Brava! Međutim, opet kontroverza!

Već u momentu kada je Robertson uputio centaršut učinilo se da je Salah bio u ofsajdu, što usporeni snimak na prvi pogled nije mogao da potvrdi, ono što je zapalilo sve u Mančester Sitiju jeste odluka Majkla Olivera da ponovo ne gleda usporeni snimak! I to se dešava samo dan pošto je fudbalerima Šefild junajteda otet gol protiv Totenhema zbog ofsajda "za dlaku".

Mnogo se prašine diglo na Enfildu ovog popodneva, možda i previše za meč koji će najverovatnije da reši ishod šampionske trke! 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara