Krisensio Samervil (©Reuters)
Krisensio Samervil (©Reuters)

Gori Eland Roud: Samervil vodi Lids na Vembli

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 13:40

Plej-of Čempionšipa: Posle 0:0 na Kerou Rodu tim iz Jorkšira večeras (21.00) pred svojim navijačima dočekuje Norič. Sve oči domaćih pristalica biće uprte u brzonogog Holanđanina koji je na meti Čelsija, Liverpula u Njukasla

Danas i sutra bitka za finale plej-ofa Čempionšipa na Vembliju i meča koji pobedniku može da donese više od 200.000.000 evra, koliko se procenjuje da vredi samo učešće u Premijer ligi.

U prvim mečevima na terenu petoplasirane i šestoplasirane ekipe posle ligapškog dela sezone u najajčoj drugoj ligi na svetu, VBA i Noriča, nije bilo golova, pa su sada Lids i Sautempton u prednosti, igraće pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

Tim sa Eland Rouda je imao šansu da se u ligaškom delu Čempionšipa vrati u Premijer ligu, ali promovisani su Lester i Ipsvič. Tim nemačkog stručnjaka Danijela Farkea je favorit u plej-ofu. U prvom meču polufinala u Noriču mreže se nisu tresle, pa bi Lids trebalo da iskoristi prednost domaćeg terena i izbori finale na Vembliju.

21.00: (1,65) Lids (3,70) Norič (5,60)

Stadion u Jorkširu biće ispunjen do poslednjeg mesta. Domaćin će biti verovatno oslabljen neigranjem napadača Patrika Bamforda koga muči koleno, dok je Holanđanin Paskal Strujka do kraja sezone van stroja. Najviše se očekuje od krila Krisensija Samervila. Holanđanin je na 44 utakmica dao 19 golova, a imao je sedam asistencija. Sjajni Lala koji je eksplodirao ove sezone nalazi se na meti Čelsija, Liverpula i Nukasla, a njegova cena je oko 40.000.000 evra.

Nekadašnji igrač Mančester Junajted Danijel Džejms vratio se u tim u nedelju, a Velšanin se bori sa Vilijem Gnontom za startnih 11. Najveća opasnost po gol domaćina preti od Amerikanca Džošua Sardženta koji je najbolji strelac tima sa 16 golova.

U ligaškom delu Čempionšipa Lids je oba puta slavio protiv Kanarinaca sa Kerou Rouda, na svom terenu sa 1:0, u gostima sa 3:2. U prvom meču gledali smo uspavanku. Oba tima su igrala oprezno, pa smo samo tri puta videlu udarce u okvir gola, jedan domaćina i dva fudbalera Lidsa.

Ako posle 90 minuta opet bude nerešeno, igraće se produžeci.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ČEMPIONŠIP – PLEJ-OF (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (1,65) Lids (3,70) Norič (5,60), prva utakmica: 0:0

Petak

21.00: (1,85) Sautempton (3,60) VBA (4,80), prva utakmica: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

LidsNorič SitiNoričČempionšip plej-ofČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara