Gori Atina: Delije i Gate 7 okupirali Sintagmu, sledi marš ka Karaiskakiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.12.19. | 16:39

Čeka ih dva sata šetnje do stadiona Olimpijakosa

                                        (od specijalog izveštača MOZZART Sporta iz Atine)

Tako nešto je moglo i da se pretpostavi. Centralne atinske ulice tresu se ovih trenutaka od zajedničke pesme navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa. Bratski duel imao je takvu predigru u Beogradu, a sličan scenario viđen je i ovog popodneva u glavnom gradu Grčke.

Izabrane vesti

Atinska policija želela je da zabrani okupljanje pripadnika navijačkih grupa Gate 7 i Delije Sever, ali marš ka Karaiskakiju je počeo oko 16 časova po lokalnom vremenu.

U Atinu je došlo više od tri hiljade navijača Crvene zvezde. Domaćina ima više, pa su zajednički korteo navijača želeli da snime brojni turisti koji se nalaze u Atini.

Pre kretanja zajedničkog kortea videli smo standardan folklor kada su u pitanju zajedničke “bratske” aktivnosti. Pevalo se Crvenoj zvezdi i Olimpijakos, klicalo se prijateljstvu između Srbije i Grčke. Bilo je i baklji. Ulice oko Sintagme, odakle su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa, krenuli ka Pireju bile su zatvorene od ranog popodneva. Inače, Pirej nije tako blizu. Udaljen je od centra Atine više od deset kilometara, pa navijače dva kluba čeka dvočasovna šetanja do meča na kojem će Crvena zvezda i Olimpijakos večeras ukrstiti koplja.

Slična atmosfera nas očekuje i večeras. Ali i bespoštedna borba na terenu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara