Đerar Pike (©Reuters)
Đerar Pike (©Reuters)

Gore nego što se mislilo: Pike šest meseci van terena

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 14:09

Pitanje je samo da li će biti operacije ili će uslediti ortopedski tretman

Prve analize nisu dale tako tešku sliku o stepenu povrede kolena Đerara Pikea. Predviđala se pauza između šest i osam mesci, ali je nakon detaljnije analize ustanovljeno da je situacija mnogo gora. Iskusni defanzivac je pretrpeo istegnuće bočnih ligamenata kolena, ali i delimičnu povredu prednjih ukrštenih ligamenata, što značajno pogoršava stanje.

Sada je najvažnije napraviti procenu o tome da li odraditi operaciju ili pustiti koleno da se samo zaleči. Prestižni hirurg Ramon Kugat u sredu će pregledati Pikea, kako bi mu postavio tačnu dijagnozu i proceniti da li je neophodno odraditi hirurški zahvat ili započeti ortopedski tretman.

Izabrane vesti

On kaže da se zbog delimične povrede prednjih ukrštenih ligamenata mora biti vrlo oprezan. Možda se čini da nije pukao, ali će na kraju ipak doći do pucanja. Takođe, u obzir su uzete i godine igrača.

"Davanje prognoze u ovom trenutku je teško, jer još uvek nemam sve elemente. Nisu sva kolena ista. U SAD se neki ligamenti ne oporave u roku od godinu dana, ali u Španiji idemo mnogo brže. Ćavi Ernandez, kojeg sam operisao 3. decembra, na kraju je zaigrao na Svetskom prvenstvu. Zavisiće od toga da li je lečenje hirurško ili ne, ali kao opšte pravilo - povratak pre šest meseci će biti vrlo težak", objasnio je ugledni hirurg.

Na kraju, konačna odluka o zahvatu biće doneta zajedničkom diskusijom između igrača, medicinske službe Barselone, koja ima međunarodni prestiž i hirurga. Ipak, čini se da je sezona u dobroj meri završena za Pikea i da će Barselona na zimu morati da potraži rešenje na štoperskoj poziciji.


tagovi

Đerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara