Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Goran Pandev o Interu i Zvezdi: Težak izbor, neka bude uzbudljivo i sa mnogo golova

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.09.24. | 13:06

Bivši napadač govorio za Mozzart Sport o gostovanju crveno-belih u Milanu

Krupnim slovima upisano je ime Gorana Pandeva u istorijske almanahe Intera. Nije se makedonski napadač posebno dugo zadržao u milanskom klubu, kraće nego u Laciju ili Napoliju, a posebno Đenovi, ali je u crno-plavom dresu osvojio sve što je mogao - Ligu šampiona, Seriju A, Kup Italije, Superkup Italije i Svetsko prvenstvo za klubove. Bilo je to čuvene 2010. godine, a godinu dana kasnije dodao je još jedan pehar italijanskog kupa.

Iako je kao tinejdžer iz Belasice došao u Inter, Pandev je morao zaobilaznim putem do dresa prvog tima. Preko Specije, Ankone i Lacija, na Đuzepe Meacu vratio se januara 2010.

Izabrane vesti

"Omladinska ekipa Intera je bila izuzetno kvalitetna. Imala je igrače poput Obafemija Martinsa. Znamo da je on posle igrao odlično za prvi tim i osvojio skudeto. Ja sam došao iz male zemlje, iz malog grada kao što je Strumica, u jedan od najlepših gradova Italije kao što je Milano. Dolaziš u veliki tim, tada je Ronaldo igrao za Inter. Pre toga sam ga samo gledao na televiziji. Nisam mogao da verujem. U početku je bilo malo teže, ali nakon što sam naučio jezik i uklopio se u italijanski način života, postao sam zaista srećan", pričao je makedonski napadač pre nešto manje od dve godine u opširnom intervjuu za Mozzart Sport.

Raznih tema dotakao se Pandev tom prilikom, a jedna je bila da je kao mali odrastao navijajući za Crvenu zvezdu. Zbog toga će u utorak uveče (21.00) u njemu ključati emocije. Inter je domaćin Beograđanima u meču drugog kola Lige šampiona i, naravno, Goran Pandev će biti na kultnom milanskom stadionu.

"Interova televizija me je angažovala za konsultanta, tako da sam već u Milanu", otkrio nam je Pandev kada smo ga pozvali.

Zvezda je prva ljubav, ali sa Interom je proživeo najlepše trenutke u karijeri. Neće biti lako opredeliti se kome biviše voleo da pripadnu bodovi.

"Da, težak izbor. Kada sam bio klinac skoro svi u Makedoniji smo navijali za Crvenu zvezdu, ali Inter mi je obeležio karijeru, tamo sam osvojio sve. Voleo bih da bude dobra utakmica, neka bude uzbudljivo i dosta golova na obe strane", kroz osmeh priželjkuje Pandev.

Inter je šampion Italije, pre dve sezone je igrao finale Lige šampiona i jasno je da je izrazit favorit u duelu sa crveno-belima.

"Nisu dobro počeli sezonu zbog dosta povreda u timu, ali ulaze u ritam. Slavili su u gostima protiv veoma dobrog Udinezea i vratili se na pobedničku stazu. Ima Inter odlične igrače i na klupi, koji mogu da prave razliku. U Udinama je umesto povređenog Barele igrao Fratezi skoro celu utakmicu, čak je i dao gol, ali mislim da će uz Čalhanoglua i Mhitarijana u centralnom trilingu protiv Zvezde, ipak, početi Zjelinski. Od početka bi trebalo da igraju i Damfris i Pavar koji su odmarali".

Ima Goran Pandev i svoje favorite u Interovom timu.

"Bez Čalhanoglua je ova ekipa nezamisliva. On je lider, a konačno je proradio Lautaro sa dva gola Udinezeu. On je vrhunski napadač, bilo je samo pitanje vremena kad će opet početi da pogađa".

Crvena zvezda će u Italiju bez povređenog Mirka Ivanića, najboljeg igrača ove sezone, kao i bez desnog beka Ognjena Mimovića i golmana Omrija Glazera koji je u petak protiv Železničara obnovio povredu.

"Šteta zbog Ivanića, odličan je igrač, ali Zvezda je dovela kvalitetne fudbalere ovog leta kao što su Krunić i Silas, koji znaju da igraju jake utakmice. Imaju fizički dosta jaku ekipu i čini mi se da su dobro su spremni. U Milanu će igrati bez pritiska, nemaju šta da izgube, a to olakšava posao. Od Intera se očekuje da pobedi, ali to nije uvek lako, posebno ne u Ligi šampiona gde su svi igrači i timovi željni dokazivanja", napominje Pandev.

Nekadašnji napadač dobro poznaje Simonea Inzagija. Zajedno su nastupali za Napoli i već tada je moglo da se nasluti da Italijana čeka trenerska karijera.

"Uvek je znao sve igrače i to ne samo u Seriji A, nego do treće lige! Sve je pratio, voleo je mnogo da priča pa nam je bio neka vrsta trenera na terenu. Znao sam da će biti trener, ali nisam mogao da pretpostavim da će biti baš ovoliko uspešan. Sjajno radi posao, jedan je od najboljih u Italiji i jako mi je drago zbog toga. Poznavajući ga, ne očekujem da mnogo menja za utakmicu sa Zvezdom u odnosu na ono što njegova ekipa uvek igra, niti će nešto posebno eksperimentisati oko sastava".

Za kraj je Goran Pandev konstatovao da mu je žao što na stadionu neće biti i navijača Crvene zvezde.

"Ovakve utakmice uvek donose sjajan ambijent i velika je šteta što Delije neće biti tu. Ne mislim da su zabrane navijačima da dolaze na stadion pravo rešenje, ali tako je kako je. Moraće Zvezda i protiv Intera i protiv Milana da igra bez podrške sa tribina".



tagovi

Goran PandevInterFK Crvena zvezdaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Inter
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara