"Slavlje crveno-belih"
"Slavlje crveno-belih"

Golovi Daude i Pečnika, bravure Lazovića, na vrhu Zvezda sija!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.02.14. | 19:53

Crveno-beli savladali Javor sa 2:1 i posle godinu i četiri meseca zaseli na prvo mesto Superlige uprkos očajnom drugom poluvremenu

Slavlje crveno-belihPrvi put posle skoro godinu i po dana i prvi put posle dve godine i mandata Vladimira Petrovića Pižona ako se računa samo prolećni deo sezone – Crvena zvezda na čelu superligaškog karavana. Izabranici Slaviše Stojanovića iskoristili su remi Partizana u Novom Pazaru i smenili večitog rivala na prvom mestu na tabeli pobedivši Javor sa 2:1!

Zlata vredne bodove koji bi mogli da rašire krila crveno-belima doneli su golovi Abiole Daude i Nejca Pečnika, povratnik Darko Lazović je oduševio 23.420 navijača koji su po kiši došli da u Ljutice Bogdana bodre svoje miljenike, ali se mora priznati i da je Zvezda još jednom demonstrirala neke stare boljke, pa su gosti iz Ivanjičane umalo uspeli da upropaste veče favorizovanom rivalu.

Izabrane vesti

Ipak, mrežu domaćih pogodio je samo Nemanja Zlatković, iako je bilo šansi i za više.

I dok se određena nesigurnost u odbrani Zvezde donekle i može opravdati izostankom suspendovanog Nikole Mijailovića, te činjenicu da su poslednji bedem pred Bobanom Bajkovićem činila trojica debitanata plus Marko Petković, onda za nonšalantnost u drugom poluvremenu jednostavno nema alibija.

Darko Lazović u naletuZadovoljni vođstvom od 2:0 crveno-beli su u nastavku potpuno stali, a trener Stojanović nije na vreme uvideo da mu je ekipa pala, već je zakasnio sa izmenama što mu se umalo obilo o glavu.

Srećom po slovenačkog stratega Savo Pavićević, koji je ostavio više nego dobar utisak na predstavljanju crveno-beloj publici, samo nekoliko trenutaka posle gola Zlatkovića spasio je praznu mrežu Zvezde taman kada se učinilo da će Javor preko Borka Veselinovića uspeti da se vrati iz mrtvih.

Kasnije uvođenje Gorana Gogića umesto Nenada Milijaša zaustavilo je napad panike u Zvezdinim linijama, pa je kapitalna prednost iz prvog poluvremena nagrađena bodovima.

Gosti su načeti u 32. minutu kada je Dauda je na pas Ljuba Nenadića, koji je posle sezonu i po u Ljutice Bogdana dočekao debi u crveno-belom dresu, osmim golom u sezoni probio bunker Javora. Gosti su izgubili koncetraciju posle kornera sa leve strane, prvo ubacivanje su ispucali, ali kada se lopta odbila do Nenadića potpuno su zaboravili na drugu stranu terena. Tamo je potpuno sam bio Dauda, pa Đorđe Lazović nije imao šanse.

Baš pre no što se sudija Dejan Santrač sprema da odsvira kraj prvog poluvremena Lazović je centrirao sa leve strane, njegov imenjak među stativama Javora napravio kardinalan kiks i loptu spustio pravo na nogu Pečnika koji je oberučke prihvatio poklon i momentalno tukao u praznu mrežu.

Međutim, epitet igrača utakmice nije pripao ni Daudi ni Pečniku, već Darku Lazoviću, koji je sve vreme pravio dar mar po Zvezdinoj desnoj strani i izluđivao igrače Javora.

Saigrači ga nisu ispratili, ali nema sumnje da je povratak 23-godišnjeg Čačanina najveće zimsko pojačanje Crvene zvezde što su i navijači pozdravili pa su ga po izlasku iz igre u samom finišu ispratili gromoglasnim aplauzom.

CRVENA ZVEZDA – JAVOR 2:1 (2:0)
/Dauda 32, Pečnik 45 - Zlatković 67/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 23.420;
Sudija: Dejan Santrač;

Crvena zvezda: Bajković – Petković, Pavićević, Kelhar, Nenadić – Kovačević, Lazović (od 85’ Savićević), Milijaš (od 72’ Gogić), Pečnik – Dauda (od 72’ Kasalica), Mrđa;

Javor: Lazović – Đorđević, Milović, Šofranac, Gojačanin (od 80’ Josović) – Đokić (od 46’ Vidić), Docić – Veselinović, Ivelja (od 46’ Zlatković), Milošković – Dražić.

SUPERLIGA – 16. kolo:

Novi Pazar – Partizan 0:0

Voždovac – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Obradović 8/

Donji Srem - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14pen – Stojanović 71/

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
/31’ Todorović, Mirosavljević 90+4/

Napredak – Jagodina 2:1 (0:1)
/Bajić 45, N’Diaje 75 - Živanović 32/

Crvena zvezda – Javor 2:1 (2:0)
/Dauda 32, Pečnik 45 - Zlatković 67/

Odloženo:
Spartak - Sloboda

Nedelja:
13.00: Radnički 1923 – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abiola DaudaNemanja ZlatkovićSuperligaSrbijaNejc PečnikJavorDarko LazovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara