Ko ga daje na Marakani?

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.03.20. | 10:38

Od aktuelnih prvotimaca Partizana mrežu Crvene zvezde na njenom stadionu tresao samo Bojan Ostojić, a od potencijalnih rezervista još dvojica

Centrira Danilo Pantić, „pliva“ Milan Borjan, izvija se Bojan Ostojić i šalje loptu u mrežu. Trzaj glavom stasitog štopera 23. maja prošle godine ostaće trajno urezan u kolektivnu svest Grobara, jer je tim potezom odbranjen pehar Kupa Srbije. Da navijačima Partizana bude milije, na terenu najvećeg rivala. Upravo bi najstariji igrač crno-belih u polju mogao da ponudi kolegama pelcer kako se daje gol na stadionu Crvene zvezde, jer jedini od projektovanih startera u 162. večitom derbiju zna kako se to radi.

Preostali nisu uspeli da pronađu put do mreže crveno-belih na njihovom terenu, iako su igrali ukupno 35 utakmica. Ne sve sa Parnim valjkom, već i u dresovima drugih klubova, pa je prilika da taj negativan bilans poprave (18 časova TV Arena sport 1, B 92).

Izabrane vesti

Razumljivo, nije baš u opisu posla defanzivaca da budu strelci, njihov primarni zadatak je da čuvaju prostor ispred Vladimira Stojkovića, ali ne bi u Humskoj 1 imali ništa protiv ukoliko bi drugi štoper Strahinja Pavlović ili neko do bekova, Nemanja Miletić ili Slobodan Urošević, uradili isto što i Bojan Ostojić proletos. Primera radi, Nemanja Miletić je deset puta gostovao na Marakani u opremi Borca, Vojvodine i Partizana, Saša Zdjelar kao član OFK Beograda osam puta, Slobodan Urošević sa Radom, Napretkom i crno-belima skupio sedam takvih mečeva, Aleksandar Šćekić je u prvoj sezoni u Beogradu čak triput gostovao u komšiliku, isto toliko mečeva ima i Strahinja Pavlović, Sejduba Suma u prethodne dve posete ima jedno isključenje, ne i pogodak (za razliku od Humske gde je već dao dva gola), dok je Bibars Natho bio akter duela šesnaestine finala Lige Evrope 2018. kad je CSKA odigrao remi bez golova.

Svi će imati snažan motiv da nastave tamo gde je Bojan Ostojić stao u poslednjoj utakmici takmičarske 2018/2019.

Partizan daje dva i više golova - kvota 3,00

Za razliku od pomenutih, Filip Stevanović, Takuma Asano i Umar Sadik prvi put izlaze na travu Marakane, ali kako imaju daleko ofanzivnije uloge u timu baš od njih navijači očekuju da prorade. Pogotovo što u prva tri prolećna kola, niko od njih nema ni gol, ni asistenciju, pa Grobari veruju da je 162. večiti derbi idealna prilika da im krene ove godine.

Kad se trener Savo Milošević okrene igračima iz drugog plana možda vidi potencijalne strelce, jer se među onihma koji nisu planirani za startnih 11 kriju dvojica igrača koja su u prošlosti davala golove Crvenoj zvezdi pred njenim navijačima. U pitanju su Đorđe Ivanović, precizan 1. aprila 2017. u porazu subotičkog Spartaka (1:2), te Aleksandar Lutovac, kome je – eto zanimljivosti – asistirao sadašnji prvotimac crveno-belih, Njegoš Petrović, tek da ublaži brodolom Rada 18. novembra 2017. godine (1:6). Pitanje je samo da li će stručni štab odlučiti da u nekom trenutku pošalje na teren Ivanovića, pošto mu nije dao šansu u tri utakmice drugog dela sezone, a Lutovac tek hvata ritam posle povrede zarađene na pripremama u Turskoj, pa ne deluje realno da nađe mesto u protokolu.

A da Partizan ima velike šanse da zatrese mrežu ukazuje podatak da je u minulih devet prvenstvenih okršaja na Marakani dao isto toliko golova. Pritom, ove sezone u Superligi samo u Lučanima nije pogodio cilj. Taj meč, kad je poražen od Mladosti 0:1, jedini je uz onaj na debiju Sava Miloševića u Kruševcu da Parni valjak nije matirao odbranu domaćina otkako je nekadašnji golgeter nasledio Zorana Mirkovića, kad su u pitanju gostovanja u Srbiji. Doduše, više nema na raspolaganju Ognjena Ožegovića, Nemanju Nikolića i Rikarda Gomeša, koji su varali odbranu Crvene zvezde u njenoj kući prethodne dve sezone, ali ima Umara Sadika i Sejdubu Sumu.

Afrički tandem Partizana dao je zbirno 29 golova od letos. Još nijedan u drugom delu sezone, ali im kao inspiracija služi činjenica da su od osamostaljenja Srbije na Marakani često golove davali stranci. U početku Lamin Dijara, Antonelo Žuka i Almami Moreira, kasnije Everton Luiz, Leonardo da Silva Souza i Leandre Tavamba, a minule sezone i Rikardo Gomeš je produžio taj niz.

Na koga je sad red?

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN (18.00, TV Arena sport 1, B 92)

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 55.538
Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Jovančić - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći. Trener: Dejan Stanković.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Stevanović, Suma, Asano - Sadik. Trener: Savo Milošević.


SUPERLIGA - 24. KOLO

Nedelja
14.00: (2,80) Voždovac (3,00) Vojvodina (2,75)
16.00: (1,55) TSC (4,00) Napredak (6,25)
16.00: (2,10) Javor Matis (3,30) Spartak (3,30)
16.00: (2,65) Mladost Lučani (3,00) Čukarički (2,90)
16.00: (1,60) Proleter NS (3,60) Mačva (6,75)
16.00: (1,30) Radnički Niš (5,20) Inđija (11,0)
16.00: (1,75) Radnik (3,50) Rad (5,10)
18.00: (2,25) Crvena zvezda (3,20) Partizan (3,35)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara