Golmanski rolerkoster u Premijer ligi: Potpisali Ramzdejl, Džonston, Neto...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 14:57

Mnogo promena među stativama premijerligaša poslednjih dana

Nižu se golmanski transferi širom Premijer lige.

Najveći je odjeknuo danas u Sautemptonu. Sveci su promovisali engleskog reprezentativca Arona Ramzdejla kao veliko pojačanje. Golman Arsenala je došao u transferu teškom nešto više od 21.000.000 evra fiksno, ali sa bonusima bi cela priča mogla da košta 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ramzdejl je došao u Arsenal iz Šefild Junajted pre tri godine za 20.000.000 evra i sklonio Bernda Lenoa sa gola, ali prošlog leta je njega sa gola Tobdžija sklonio David Raja iz Brentforda. Mikel Arteta je odlučio da ovog leta otkupi pozajmicu Raje za 30.000.000 evra i Ramzdejlu je bilo jasno da je višak. Hteo ga je i Vulverhempton, ali je na kraju Sautemtpon ponudio najviše pošto je prethodno odustao do dovođenja Džastina Bajloua iz Fajenorda. Ramzdejl je danas predstavljen na zanimljiv način...

Istovremeno, Vulverhempton se okrenuo drugim rešenjima i danas je za 12.000.000 evra potvrđen transfer povremenog engleskog reprezentativca Sema Džonstona iz Kristal Palasa. On je na Selhurst Parku bio u senci Dina Hendersona, dok će mu na Molinou konkurencija biti Žoze Sa i imaće veće šanse da brani. U Kristal Palasu će ga u ulozi rezerve zameniti američki golman Met Tarner koji dolazi na pozajmicu iz Notingema.

Odlazak Ramzdejla je otvorio i pitanje drugog golmana Arsenala. Artetina najveća želja je bio Espanjolov golman Đoan Garsija. I spremio je Arsenal ponudu od 20.000.000 evra, ali Katalonci su se izborili da zadrže mladog reprezentativca insistirajući na otkupnoj klauzuli od 30.000.000. Arsenal je odustao, prešao na plan B i potvrdio transfer iskusnog brazilskog čuvara mreže Neta iz Bornmuta. Bivši golman Juventusa, Fiorentine, Valensije i Barselone je stigao na pozajmicu bez opcije ili obaveze otkupa.

Njegovo mesto u Bornmutu je već zauzeo Kepa Arizbalaga koji je došao na pozajmicu iz Čelsija pošto Trešnjice nisu uspele u nameri da pozajme Đorđija Mamaradšvilija kojeg je Liverpul kupio od Valensije i ostavio ga na Mestalji još godinu dana.

Jedina nepoznanica u golmanskom rolerkosteru na Ostrvu ostaje ko će biti Kepina alternativa u Bornmutu.


tagovi

Aron RamzdejlSem DžonstonNetoMet Tarner

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara