Mujad Sadik proslavlja gol protiv Anderlehta (AFP)
Mujad Sadik proslavlja gol protiv Anderlehta (AFP)

Golman sprečio katastrofu Anderlehta u Briselu: Seriji Genka se ne vidi kraj! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 22:05

U naknadno odigranoj utakmici 5. kola belgijske elite, Štrumpvovi došli do petog vezanog trijumfa

Prošlo je pet sezona otkako je Genk poslednji put bio šampion Belgije. U međuvremenu je većinu titula osvojio Klub Briž u pretprošlosezonski naslov Antverpena, a sada Štrumpfovi deluju kao tim koji se nameračio na šampionsko odličje. U naknadno odigranoj utakmici 5. kola belgijske elite, u duelu sa epitetom derbija, Genk je protiv Anderleta pokazao da u novoj sezoni, u državi nema boljeg tima - 0:2.

Anderleht je izazvao lidera prvenstvene tabele u Briselu, ali je samo zahvaljujući golmanu Kolinu Kusemansu izbegao katastrofu. Sa sedam intervencija čuvar mreže domaćina sprečio je stadion Konstant Vanden Štok da vidi Fijasko kakav mu je Genk poslednji put priredio 2006. godine kada je gost na njemu spakovao četiri lopte u mrežu. U tih 18 godina, do danas, nikada Genk nije postigao više od dva pogotka što je učinio i večeras.

Izabrane vesti

Promašen penal Janea Steukersa iz sedmog minuta nije demoralisao ekipu Torstena Finka koja je u 37. minutu povela uz priličnu dozu sreće. Lopta je praktično pogodila Mujada Sadika i završila u mreži. Gol je svakao visio u vazduhu pošto je Genk prvo poluvreme okončao sa 15 udaraca, u proseku, gađao je ka golu Kusemansa na svaka tri minuta.

U nastavku se gostujući sastav opredelio za defanzivniji pristup, Anderleht na čijoj je klupi ceo meč presedeo srpski reprezentativac Jan Karlo Simić, je dominirao u posedu, često pretio, ali mu je nedostajalo preciznosti.

Veče u Briselu ostaće zauvek urezano u sećanju 19-godišnjeg rezerviste Noe Adedeđija Sternberga. Momak rođen 2005. godine je manje od minut nakon ulaska na teren došao do prvenca u seniorskom fudbalu overivši pobedu gostiju, petu u nizu.

Genkovom pobedničkom momentumu se ne vidi kraj, dok posle dva remija i poraza može da se priča o mini-krizi Anderlehta koji je iz četiri utakmice osvojio 10, a iz naredne tri, svega dva boda.



tagovi

AnderlehtGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara