(Foto: MN Press)
(Foto: MN Press)

Golgeterska kriza na Čairu

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 10:15

Vladimir Gaćinović danas debituje na klupi Radničkog protiv Vojvodine (16.00)

Jednima je Crvena zvezda pokazala da je trenutno ipak za klasu bolja, drugi su izneverili očekivanja navijača i iz Inđije se vratili praznih šaka. Pa će sada Radnički i Vojvodina vidati rane u međusobnom susretu na Čairu u jednom od dva derbija 16. kola Superlige (16.00).

Nišlije su vezale već tri poraza i četvrtim bi rizikovali da ispadu iz TOP 10 na tabeli. Voša pak ne želi da previše zaostane za vodećim tandemom, ali što je mnogo bitnije ne želi da ispusti četiri boda prednosti nad Čukaričkim, Spartakom (protiv Radnika od 16.00) i Proleterom (protiv Javora od 16.00). A na Čairu joj ne ide baš sjajno, prošle sezone je istina slavila sa 2:1, ali joj je to bila jedina pobeda na poslednjih sedam gostovanja u Nišu.

Izabrane vesti

Radnički se međutim opasno muči, posebno u napadu. U poslednjih osam kola postigao je samo dva gola, najmanje od prvih 13 timova na tabeli, a u čitavom dosadašnjem delu sezone svega šest timova manje puta je treslo mrežu od Nišlija. Na Čairu je bila potrebna promena i usledila je krajem protekle nedelje. Milan Đumi Đuričić napustio je klupu posle manje od dva meseca saradnje, a na njegovo mesto stigao je Vladimir Gaćinović.

Doskorašnji trener subotičkog Spartaka u petak je preuzeo kormilo ekipe i već danas, posle svega par treninga očekuje ga vatreno krštenje, s obzirom da je Vojvodina ove sezone davala golove svima osim Crvenoj zvezdi, a samo je još tri puta – u Novom Pazaru, Ivanjici i Kruševcu – limitirana na jedan pogodak.

"Moj prevashodni cilj je da polako promenim energiju kod igrača, jer znam da Radnički ima prilično kvalitetan sastav. Ovde ima dosta fudbalera sa ozbiljnim karijerama, tako da znam čime raspolažem. Pokušaću da, kroz sistemski rad, sprovedem moju filozofiju fudbala, ali ponavljam da je glavni problem nedostatak vremena. Što se tiče našeg sastava, ja sutra sigurno neću moći da računam na štopera Nikolu Stevanovića, koji ima četiri žuta kartona i na vezistu Aleksandra Kovačevića, koji je povređen. Svi ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu”, rekao je novi šef struke niškog kluba na konferenciji za novinare uoči debija.

Kadrovskih problema ima i gostujući sastav. Zbog povreda neće biti Nikole Simića, Siniše Saničanina i Mirka Topića, dok zbog četiri žuta kartona pravo nastupa nema Mladen Devetak.

"Sa Radničkim iz Niša igramo jako zanimljive mečeve i to je težak protivnik. Poslednje tri utakmice su izgubili i sigurno imaju bodovni problem, ali će dati svoj maksimum da se vrate na pobednički kolosek. Tamo smo uvek imali teške utakmice. Poslednji put smo uspeli da pobedimo i nadam se da ćemo se ponovo sa bodovima vratiti u Novi Sad", istakao je pomoćni trener novosadskog kluba Dragan Šarac na konferenciji za novinare.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)

/Birmančević 66, Ndiaje 82, Eze 90/

Metalac – Zlatibor 2:0 (1:0)

/Mbungu 16, Katanić 64/

Novi Pazar – Bačka 0:0

Voždovac – Mladost 3:2 (2:1)

/Živković 15, Vujnović 40, 85 - Bojović 12p, 65/

TSC – Partizan 0:4 (0:1)

/Holender 23, 62, Suma 61, Asano 71/

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

/Pavkov 17, Boaći 42, Spiridonović 59/

Ponedeljak

16.00: (1,90) Proleter NS (3,40) Javor (4,30)

16.00: (3,60) Radnički (3,35) Vojvodina (2,10)

16.00: (1,85) Spartak (3,50) Radnik (4,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički NišFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara