Braim Dijaz posle gola Totenhemu (©Reuters)
Braim Dijaz posle gola Totenhemu (©Reuters)

Gol Totenhemu, pa novi ugovor sa Realom: Lepe vesti za Braima Dijaza iz Španije

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 16:45

Madriđani planiraju da pruže šansu ofanzivnom vezisti posle pozajmice Milanu

Odlično izdanje Milana u prvom okršaju osmine finala Lige šampiona sa Totenhemom pogotkom je krunisao Braim Dijaz. Mogla je lopta i više puta da završi iza leđa Frejzera Forstera, ali i sa 1:0 Rosoneri mogu biti zadovoljni s obzirom na formu u kojoj se ekipa nalazi od početka 2023. godine.

Mladom Špancu to je bio prvi gol za Milan ove sezone u elitnom takmičenju, a peti ukupno. I on, kao cela ekipa aktuelnog prvaka Italije, igra promenljivo u svojoj trećoj sezoni na pozajmici iz Real Madrida. To je i osnovni razlog zašto na San Siru još nisu doneli odluku da li da na leto pregovaraju s Madriđanima za ranije dogovorenih 22.000.000 evra. Mada, po najnovijim informacijama, možda i neće biti u prilici da zadrže 23-godišnjaka iz Malage.

Izabrane vesti

Italijanski novinar Mateo Moreto sa sajta Relevo tvrdi da je Real spremio novi ugovor Dijazu i da ga naredne sezone vidi u Madridu.

Aktuelni ugovor, tokom kog je Španac već treću uzastopnu sezonu na pozajmici u Milanu, važi do leta 2025, a novi bi bio produžen za još dve godine.

Od dolaska iz Mančester Sitija 2019. za 17.000.000 evra, Braim Dijaz je u Realu proveo tek jednu i po sezonu i sakupio 21 nastup, ukupnu 595 minuta. U međuvremenu se afirmisao igrajući za Milan, stigao i do dresa nacionalnog tima, pa na Santijago Bernabeu stadionu veruju da je došlo vreme da doprinese rezultatima Kraljevskog kluba.

Realu svakako predstoje značajne promene igračkog kadra zbog poznih fudbalskih godina aktuelnih vedeta i neće biti iznenađenje ukoliko Dijaz bude jedan od onih koji će dobiti poverenje u narednim sezonama.


tagovi

Braim Dijazac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara