Sedrik Gogua u dresu Partizana (©Starsport)
Sedrik Gogua u dresu Partizana (©Starsport)

Gogua će imati i 14. različiti klub za 10 godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 15:13

Nekadašnji štoper Partizana će napustiti Šinjik ovog leta, samo pet meseci pošto je stigao u ruskog drugoligaša

Zbog visine i građe delovalo je tog januara 2016. godine da bi Partizan u Sedriku Gogui mogao da dobije veliko pojačanje. Međutim, fudbaler iz Obale Slonovače se nije baš proslavio u Humskoj, posle godinu dana je napustio Beograd u potraži za srećom, a ispostavilo se da do današnjeg dana još uvek nigde nije uspeo da ostavi neki veći trag.

Sada već 29-godišnji defanzivac će ovog leta ponovo tražiti novi klub. Odbio je da produži ugovor sa ruskim drugoligašem Šinjikom, tako da će potražiti 14. različiti klub u ovih 10 godina seniorskog fudbala.

Izabrane vesti

Gogua je karijeru počeo u Isiji Vaziju, u rodnoj Obali Slonovače, odakle je prešao u finski SJK. Partizan ga je kupio za obeštećenje od 300.000 evra, a godinu dana kasnije prodao ga je letonskoj Rigi za 350.000. Kasnije je redom igrao za kazahstanski Kajrat, ruski SKA Habarovsk, letonski Daugavpils, ruski Tambov, a na leto 2019. godine se izborio za transfer karijere, u CSKA Moskvu.

Armejci su ga kupili za 400.000 evra, ali za godinu dana je sakupio samo pet nastupa u dresu Moskovljana. Postigao je i jedan gol za to vreme. Usledila je posle toga pozajmica u Rotor iz Volgograda, pa transfer u kazahstanski Turan, a prošle godine je na kratko napustio evropski fudbal i potpisao za Istiklol iz Tadžikistana. Igrao je azijsku Ligu šampiona, a potom zimus stigao u Šinjik, sa kojim je zauzeo sedmo mesto u nedavno završenoj sezoni.

Od pehara Gogua ima samo tri osvojena u karijeri, od toga dva sa crno-belima. Učestvovao je u osvajanju Kupa Srbije u sezoni 2015/2016, a piše mu se i titula iz 2017. godine. Poslednju medalju uzeo je sa Istiklolom, bio je prvak Tadžikistana.



tagovi

Sedrik GoguaŠinjikRusija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara