Godinu i po pre no što će smeti da debituje: Mukoko (15) trenira s profesionalcima Borusije

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.19. | 19:59

Dečko je čudo prirode

Novembar 2004. Mesec rođenja Jusufe Mukoka, Borusijinog vunderkinda koji samo čeka da zadivi svet. I za razliku od brojnih talenata koji su u međuvremenu nestali sa mape, u slučaju 15-godišnjeg Kamerunca sa nemačkim pasošem sve ide kako treba. Pa se tako gigant iz Dortmunda dobrano potrudio kako bi Mukokou obezbedio dozvolu da može da trenira sa prvotimcima Lusijana Favra što se upravo i dogodilo, pa će se tako Jusufa pridružiti ekipi tokom priprema za prolećnu polusezonu.

Problem je bio u osiguranju koje bi klubu pokrilo troškove u slučaju nezgode na poslu. Ono je do sada važilo samo za treninge i utakmice mladog tima, nije pokrivalo seniorski fudbal. A danas se o svemu vodi računa, posebno kad je novac u pitanju.

Izabrane vesti

A Jusufa Mukoko bi u budućnosti trebalo da Borusiji donese mnogo, baš mnogo novca. On je kao 14-godišnjak dao 90 golova na 56 utakmica za U17 ekipu, potom je na U19 nivou pogodio 26 puta na 21 meču. Brzo su u Dortmundu shvatili da je on već prerastao i starije od sebe i da je vreme da se polako kali uz seniore.

S tim da će morati da bude prilično strpljiv, jer će pravo da zaigra za Borusiju na takmičarskoj utakmici dobiti tek u avgustu 2021. godine. Do tada, može da igra samo kod Larsa Rikena u mladom timu.

Klub se ipak trudi da mu obezbedi sve uslove da ispolji pun potencijal. Zato mu je i angažovao Ota Ada da sa njim radi individualne treninge kad završi sa onim ekipnim.

Svi znaju da je čudo od deteta. Ali svi znaju i da uspeh ne dolazi samo na osnovu talenta.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara