Gobeljić: Umor? Ne postoji u derbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 19:07

Zvezdin desni bek se uzda u strance

Na Marakani su već zaboravili gostovanje na Alijanc Areni. Logično, već u nedelju crveno-beli gostuju na stadionu večitog rivala i imaju šansu da steknu velikih sedam bodova prednosti. Oba ekipe ući će u duel posle napornih evropskih izazova, ali Zvezdin desni bek Marko Gobeljić kaže da umor ne sme da bude opravdanje.
„Večiti derbi je utakmica koja nosi posebnu težinu. Znamo svi koliko je taj meč važan celoj zemlji. Danima pre priča se samo o susretu Crvene zvezde i Partizana. Velika je čast biti deo takve utakmice. Navikli smo na fantastičnu podršku sa tribina, mnogo puta do sada smo pokazali da su oni naša snaga na terenu. Verujem da će tako biti i ovog puta i nadam se da ćemo na kraju slaviti“, rekao je reprezentativac Srbije, a preneo klupski sajt.

Obe ekipe će u susret ući nakon iskušenja na međunarodnoj sceni, a Gobeljić je naglasio da u derbiju umor ne može biti opravdanje.
Utakmica dolazi posle evropskog susreta sa Bajernom. Sigurno smo iscrpljeni, borili smo se svih 90 minuta na teškom gostovanju, ali večiti derbi je utakmica u kojoj i umor nestaje. Svi smo maksimalno fokusirani na to da ostvarimo dobar rezultat i da obradujemo naše navijače, tako da ne razmišljamo o umoru. Naporno treniramo, slušamo savete šefa Milojevića i stručnog štaba i daćemo sve od sebe da sprovedemo u delo ono što od nas traži“.

Izabrane vesti

Crvena zvezda ima problema zbog velikog broja stranaca. Na terenu ih može biti samo četiri, a desni bek, koji će možda u Humskoj zaigrati i na suprotnoj strani igrališta, smatra da su svi svesni važnosti meča i spremni za izazov.
„Dobili smo u prelaznom roku velika pojačanja na terenu, ali, što je još bitnije, i sjajne ljude. Svi stranci su znali dosta o večitom derbiju i pre nego što su došli u Zvezdu. Taj okršaj poznat je širom Evrope i sveta. Mi smo se potrudili da im dodatno dočaramo šta ih očekuje u nedelju na terenu. Nema sumnje da će svih 11 igrača koji se nađu na terenu dati maksimum za grb koji nose na grudima“, dodao je Marko Gobeljić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara