Ronaldo progovorio: Barsa me nije poštovala

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.02.20. | 21:29

„Hteo sam da ostanem, ali sam bio izigran“, prisetio se popularni Zuba

Luis Nazario de Lima Ronaldo, ili kako ga fudbalski zanesenjaci zovu pravi Ronaldo, u sezoni 1996/97 bio je jedan od simbola Barse. Bilo je to one takmičarske godine kada je Blaugrana gostovala Crvenoj zvezdi i jedva sačuvala živu glavu na Marakani (1:1).

Ronaldo je te sezone postigao 47 golova, osvojio je Kup Kralčja, Superkup i Kup pobednika kupova.

Izabrane vesti

Kada se očekivalo da ostane u klubu i produži ugovor, Ronaldo je otišao. Kao 21-godišnjak potpisao je za Inter u tada najvećem transferu svih vremena za 27 miliona dolara.
„Na kraju te sezone potpisao sam novi ugovor s Barselonom i odmah nakon toga otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije su me pozvali iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu ispoštovati dogovor oko novog ugovora. Hteo sam da ostanem, ali stvari nisu bile u mojim rukama jer me očito klub nije poštovao i nije cenio. Hteo sam da ostanem,“, poručio je Ronaldo.  

U Interu je postao najbolji fudbaler sveta, 2002. godine otišao je u Real i igrao sa Zidanom, Figom i Bekamom u prvoj generaciji Galaktikosa.
"Roberto Karlos mi je u reprezentaciji stalno pričao o Madridu, o veličini Reala. Kasnije sam poželeo da se uverim u to. Došao sam u Real i bio je još veći od onog kakvim mi ga Karlos predstavio. Veliko iskustvo, veliki pritisak, najbolji saigrači na svetu.  Pokrenuli smo novu eru“, dodao je Ronaldo.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara