Erling Haland (Rojters)
Erling Haland (Rojters)

Glupost Drkušića odvela Sloveniju u poraz, Haland prestigao Mitra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 22:34

Slovenci bez municije u prestonici Norveške

Norveška pregazila Sloveniju u Oslu, došla do druge pobede i zadržala lidersku poziciju - 3:0.

Bilo je jasno da ćemo imati prilike da gledamo duel dva vanserijska napadača – Erlinga Halanda i Benjamina Šeška. Obojica su imali zapaženih trenutaka u prvom poluvremenu meča u Oslu. Aleksandar Mitrović je do ovog meča bio lider na večnoj listi strelaca Lige nacija sa 14 golova, međutim večeras ga je prestigao upravo Haland . Napadač Mančester sitija uspeo je u ranoj fazi da iskoristi otpadak posle šuta Antonija Nuse i savalada Jana Oblaka da bi u drugom delu iskoristio asistenciju Serlota .

Izabrane vesti

Slovenija je imala mnogo problema sa visokim presingom domaćina i teško je iznosila loptu sa svoje polovine. Trebalo je izabranicima Matjaža Keka da se malo otkrave, dođu do vazduha i presaberu se. Kad su to uradili bili su vrlo blizu toga da izjednače.

Jedna za drugom, ređale su se šanse za goste. Prvo je Šporar imao priliku. pokušao je glavom, međutim, preko gola. Potom je Orjan Niland krajnjim naporom zaustavio šut Šeška, da bi se golman Norveške opet istakao posle uigrane kombinacije Timija Elšnika i Adama Gnezde Čerina posle kornera.

Taman kad se činilo da će Slovenija u drugom delu krenuti još ofanzivnije, desilo se pomračenje uma Vanje Drukušića. Zvezdin štoper je napravio dva kiksa koja ne bi smela da se dese igračima koji igraju čak i na nižim nivoima. Najpre je predao loptu u noge Nusi, da bi istu grešku napravio nekoliko sekundi kasnije i maltene dao loptu Serlotu kome nije bilo teško da matira nemoćnog Oblaka.



Bio je ovo preloman trenutak utakmice, izabranici Matjaža Keka više nisu uspeli da se podignu, a već ranije pomenuti gol Halanda ih je samo dokusurio. Mogao je napadač Mančester sitija i do het-trika, ali je šutirao glavom preko gola. Sve do kraja utakmice bilo je čisto otaljavanje posla. Ostaje utisak da bi meč možda otišao u drugom pravcu da je Slovenija iskoristila šanse iz prvog poluvremena. Ovako, tim Stalea Solbakena upisala je ubedljivu pobedu. U drugom meču grupe, Austrija je bez problema slavila protiv Kazahstana u Beču.

Liga B, Grupa 3

Norveška - Slovenija 3:0 (1:0)

/Haland 7,62, Serlot 52/

Austrija - Kazahstan 4:0 (1:0)

/Baumgartner 10, Linhart 53, Sabicer 56, Seidl 79/



tagovi

Liga nacijaErling HalandVanja Drkušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara