©Reuters
©Reuters

Glupost Deklana Rajsa ošamutila Arsenal, Žoao Pedro nosi na more novi veliki skalp (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.24. | 15:26

Tobdžije sve držale pod kontrolom do rane faze drugog poluvremena, na kraju moraju da budu zadovoljne bodom

Autoritativan start sezone i rutinske pobede nad Vulverhemptonom i Aston Vilom, ukazivale su da je Arsenal ove sezone nameren da od prvog kola krene u meso, da ne ustukne u već viđenoj šampionskoj trci sa Mančester Sitijem u prvih nekoliko kola i verovatno do pokleknuća ne bi došlo ni u trećom kolu, da je Deklan Rajs imao malo više razuma u 48. minutu. Pri vođstvu svog tima 1:0, Rajs je zaradio drugi žuti karton, nakon što je blago dodirnuo loptu i tako je sklonio sa mesta prekršaja dosuđenog u korist Brajtona. Holanđanin Žoel Feltman pokazao je svu prefriganost, dodatno pojačao utisak i ubedio arbitra Kavanu da pokaže reprezentativcu Engleske put u svlačioniocu. Rajs je prvi put u karijeri dobio crveni karton u Premijer ligi, na 245. utakmici

Nije od tog momenta tim Mikela Artete ličio na sebe, dozvolio je Brajtonu preuzimanje kontrole, a ubitačni Žoao Pedro je posle pobednosnog gola protiv Mančester Junajteda pre sedam dana, dao gol u 58. minutu za ispostavilo se konačnih 1:1 i skidanje još jednog velikog skalpa. Potrošio je Brajton 230.000.000 evra ovog leta, ali Brajton i pravda utrošeni novac. Obe ekipe imaju po sedam bodova iz tri kola, a Galebovi uz sav ozbiljno obavljen posao na transfer tržištu, još jednom pokazuju da su legitiman kandidat za borbu za mesta u Evropi.

Izabrane vesti

Taktičke zamisli Mikela Artete prilično su dobro sprovedene u delo u prvom poluvremenu. Kai Haverc je nastavio u ritmu iz prethodnih vikenda, ponovo ulazio u veliki broj prilika, a na majstorski način realizovao je onu iz 38. minuta. Trapavo je reagovao Luis Dank i dozvolio Bukaju Saki da mu ispred nosa otme loptu. Morao je iskusni defanzivac da reaguje bolje, jer je njegovim propustim Saka uradio najveći deo posla i brzopoteznim pasom proigrao Haverca. Nemac je lobovao istrčalog Barta Ferbrugena i došao do drugog pogotka u Premijer ligi ove sezone.

Sve je delovalo gotovo idilično po Arsenal, Brajton nije opasnio pretio Davidu Raji u prvom poluvremenu, ali je tim Fabijana Hircelera potpuno namirisao krv ošamućene žrtve po Rajsovom dobijenom crvenom kartonu. Kidisali su gosti, probijalni po krilima, ali su do gola za izjednačenje stigli pogotkom kroz sredinu. Filigranski pas iz danje linije totalno je pocepao štoperski tandem Saliba - Magaljaes i spojio Žoaa Pedra s kaznenim prostorom. Prvi udarac Brazilca, Raja je odbranio, ali je južnoamerička zvezda u usponu imala sreću da joj se lopta odbije nazad u noge. Drugi put nije bilo spasa za španskog golmana.

Imao je Brajton bolje šanse u poslednjih pola sata, mada je Kai Haverc propustio jednu kolosalnu u 75. minutu. Izašao je Nemac 1 na 1 sa Ferbrugenom, ali je Holanđanin pokazao zašto je jedinica svog državnog tima. Već u narednom napadu Ajari je propustio veliku šansu za potpuni preokret, kada je loše šutirao i omogućio Raji laganu intervenciju. Bio je Brajton opasniji i u poslednjim minutima, ali nije greška reći da je Arsenal taj koji je preživeo ovo popodne i da čak može i da bude zadovoljan što nije izgubio. Znaju na Emirejtsu da ovo nije put do titule, pogotovo što će u naredne dve runde gostovati Totenhemu i Mančester Sitiju, a između ta dva duela i Atalanti u Ligi šampiona.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO

Subota

Arsenal - Brajton 1:1

/Haverc 38 - Žoao Pedro 58/

16.00 Brentford - Sautempton

16.00 Everton - Bornmut

16.00 Ipsvič - Fulam

16.00 Lester - Aston Vila

16.00 Notingem Forest - Vulverhempton

18.30 (7,75) Vest Hem (4,80) Mančester Siti (1,40)

Nedelja

14.30 (1,65) Čelsi (3,80) Kristal Palas (5,40)

14.30 (2,55) Njukasl (3,90) Totenhem (2,60)

17.00 (3,80) Mančester Junajted (4,10) Liverpul (1,90)



tagovi

ArsenalBrajtonŽoao Pedro

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara