Bremer (©Reuters)
Bremer (©Reuters)

Glejson Bremer – čovek koji „jede“ Dušana Vlahovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 09:34

„Poništio ga je“, sija od sreće Ivan Jurić, trener Torina

Svaki igrač ima neki svoj „kriptonit“, neki klub ili nekog protivnika koji mu nikako ne leži. Uzalud trud, borba, razni pokušaji, ali neće pa neće, kao da se upalo u neku mrežu iz koje nema izlaska koliko god se koprcao.

Dušan Vlahović je igrač o kojem bruji Italija u poslednjih godinu i po dana. Prati se svaki njegov potez, pogotovo sada kada je postao zvezda Juventusa. Meri se sve što je uradio, pljuštali su komplimenti posle dva gola u prve dve utakmice, kao i posle odlične partije bez pogotka protiv Atalante. Ali...

Izabrane vesti

Ima i Dušan Vlahović, poput Supermena, svoj „kriptonit“. Čoveka protiv kojeg ne može. Ne ide mu. Ne uspeva da ga prevari, da ga slomi, da zatrese mrežu iza njegovih leđa. Njegovo ime je Glejson Bremer i defanzivac je Torina. Verovatno ne još dugo, jer se uveliko priča da brojni klubovi, daleko jači od Bikova, gledaju njegove partije. A, ono što su videli u petak uveče u gradskom derbiju protiv Juventusa svakako je diglo Bremeru cenu za još koji milion evra.

Jer, igrao je Brazilac perfektno protiv Vlahovića. Uhvatio ga je u svoju mrežu i srpskom golgeteru nije bilo spasa koliko god se trudio. „Sedmica“ Juventusa nije ni dočekala kraj utakmice na terenu. Italijanska štampa koja je nedeljama, mesecima, dizala Dušana u nebo, sada skida kapu Bremeru. Uštopovao je najboljeg.

Sipaju se komplimenti na Bremerov račun. Da je pojeo Vlahovića, da ga je stavio u džep, uhapsio, da je njegov kriptonit... A, najjaču odu svom pulenu dao je trener Torina Ivan Jurić.

Bremer je sjajan tip. Poništio je Vlahovića! I tehnički je bio odličan. On je vrlo skroman momak. Ima velike ambicije, ali razume da mu je ovaj klub dao mnogo i on to prihvata. Zato mu je Torino na prvom mestu“, oduševljeno je pričao Jurić.

Da mu je Torino trenutno najvažniji, štoper je pokazao zimus: potpisao je novi ugovor, iako se pričalo da ga žele Bajern, Milan, čak je kružila priča da je i Liverpulu na meti. Sve je to prolongirano za leto.

Ali, da je jedna utakmica u kojoj je as Torina zablistao, ne bi imalo toliko odjeka. Kvaka je u tome što je ovo drugi put u sezoni da je Bremer nadigrao Vlahovića na terenu. Prvi put je bilo u januaru kada je Fjorentina došla u Torinu i gadno se provela. Bilo je 4:0 za Bikove, a i tada je štampa brujala o Brazilcu koji je potpuno paralisao srpsku gol mašinu.

Podsetili su Bremera na to uoči meča sa Juventusom, a on je skromno rekao:

Biće sada mnogo teže da ga sačuvamo, jer je Juventus bolji tim nego što je Fjorentina“.

Međutim, samo je konačan rezultat bio drugačiji. Torino je sa crno-belima remizirao (1:1), ali je Brazilac ponovo dobio svojih 90 minuta slave.

Zanimljivo je da je u avgustu, u uvodnom delu sezone, Vlahović postigao gol za Fjorentinu u pobedi nad Torinom (2:1), ali Bremera tada nije bio u odbrani Granate. 


tagovi

BremerDušan VlahovićTorinoJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara