Foto: AFP
Foto: AFP

Gledali ga Junajtedovi skauti, a on primio sedam komada

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 12:10

Ilan Melije identifikovan kao prvi pik skauting službe ukoliko mančesterski klub ne razjasni situaciju na gol-liniji

Kao najmlađi starter među stativama u Premijer ligi, Ilan Melije slovi za jednog od najtalentovanijih golmana za Ostrvu. Za ljude na Old Trafordu navodno je najbolji mladi čuvar mreže u Engleskoj. Stoga su, prema saznanjima Dejli Mejla, iskoristili Lidsovo gostovanje Mančester Sitiju i poslali skauta u komšiluk kako bi na delu videli 21-godišnjeg Francuza samo kako bi ovaj gledao kako Melije prima sedam komada od šampiona.

Isprva se javlja pitanje – zbog čega bi Junajted uopšte kretao u potragu za golman kad je već dobro popunjen na pomenutoj poziciji koju pokrivaju David de Hea, Din Henderson i kao treća opcija Tom Hiton.

Izabrane vesti

Međutim, nemoć da već drugu sezonu skine De Heu sa gol-crte probudila je u Hendersonu želju da narednog leta promeni sredinu ukoliko se situacija do tada ne promeni nabolje. Španac s druge strane ima ugovor sa Junajtedom na još godinu i po dana, s opcijom produžetka na dodatnih 12 meseci, ali je njegova budućnost predmet rasprave već duže vreme, s obzirom na to da odavno nije na najvišem nivou.

Neizvesnost na gol-liniji navela je upravu kluba da razmišlja o budućnosti u slučaju da situacija ne postane jasnija u narednih godinu dana, a Melije je od strane skauting službe istaknut kao prioritetno rešenje. Jedan od članova zadužen za skautiranje golmana, Toni Koton, posetio je u utorak Lidsovu utakmicu na Itihadu i imao šta da vidi… Marselo Bijelsa je pretrpeo najteži poraz u karijeri, a Melije, zbog kojeg je i došao, bio primoran da vadi loptu iz mreže – sedam puta!

Nije doduše Francuz bio direktan krivac ni za jedan od primljenih golova, a čak je uspeo da spreči i veću katastrofu, pošto je odbranio osam od 15 udaraca koji su išli u okvir gola.

Melije je u avgustu potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom, čime ga je Lids nagradio za sjajnu premijernu sezonu u elitnom rangu engleskog fudbala u kojoj je sačuvao mrežu na 11 od 35 utakmica. Dakle, na Eland Roudu računaju na njega, ali ako Junajted pozove...


tagovi

Ilan Melije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara