Omri Glazer (©Starsport)
Omri Glazer (©Starsport)

Glazer u Loznici piše jubilej i traži sigurnost

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 08:52

Izraelcu protiv IMT-a (19.00) potrebna partija bez primljenog gola

Mnogi su bili skeptični kada je Barak Bahar doveo Omrija Glazera da zameni Milana Borjana, jednog od najvećih junaka crveno-belih u postbarijevskoj eri. Izraelac je, ipak, brzo pokazao da se radi o kvalitetnom čuvaru mreže i da promena na golu neće uzrokovati neželjene posledice. Fantastičnim nastupom na Etihadu pomogao je Crvenoj zvezdi da na poluvremenu vodi sa 1:0 protiv moćnog Mančester Sitija, a do kraja meča sakupio je čak 13 odbrana i, uprkos porazu (1:3), postao rekorder Lige šampiona.

Imao je 28-godišnjak iz Tel Aviva još nekoliko sjajnih nastupa na međunarodnoj sceni prošle sezone, međutim, trenutno je u padu forme. Iako je u utorak protiv Intera na Đuzepe Meaci zablistao u pojedinim momentima, bilo je kasno da njegove odbrane uliju samopouzdanje ekipi i pomognu da se izbegne potop (0:4). Mnogo veći uticaj imao je gol direktno iz slobodnjaka koji je već posle desetak minuta ugasio nadanja crveno-belih da bi mogli do iznenađenja u Milanu. Bio je to drugi put uzastopno u Evropi da Glazer kapitulira direktnim udarcem iz prekida, pošto ga je pre Hakana Čalhanoglua na sličan način savldao Benfikin Orkun Kokču.

Izabrane vesti

Između te dve utakmice izraelski čuvar mreže je ostao nesavladan u duelu sa Partizanom, što nije mala stvar, mada nije baš da su crno-beli često pretili u porazu 0:4. Uz Glazerovo ime trenutno stoji podatak da je u pet nastupa ove sezone primio sedam golova. Od toga šest u Ligi šampiona i jedan u Mozzart Bet Superligi, protiv Železničara iz Pančeva. Nesavladan je bio u derbiju sa crno-belima, kao i protiv Napretka.

Zvezdin golman je u sezonu ušao rovit zbog povrede primicača iz prijateljske utakmice Izraela sa Belorusijom, sredinom juna. U uvodnim mečevima domaćeg prvenstva, kao i plej-ovu kvalifikacija za Ligu šampiona, njegovo mesto među stativama zauzeo je Marko Ilić. Imao je probleme protiv Mladosti iz Lučana (2:2) i u Norveškoj protiv Bode Glimta, ali je u beogradskom revanšu odlično odradio posao. Stručni štab crveno-belih je, ipak, rešio da protiv Benfike poverenje ukaže Glazeru. Možda to nije bila najbolja odluka, ali kada je već doneta, sada bi trebalo podržati ga i uprkos ne baš blistavim izdanjima pružiti mu kontinuitet kako bi povratio samopouzdanje.

Prva prilika za to je večerašnji susret sa IMT-om u Loznici (19.00), posle čega putuje u nacionalni tim na mečeve sa Francuskom i Italijom, a onda slede Radnički Niš i Monako u gostima.

Što se tiče utakmice na Lagatoru, ukoliko mu Vladan Milojević i njegov stručni štab, pre svih trener golmana Dušan Gašić, budu pružili priliku da brani, biće to jubilarni 50. nastup Omrija Glazera za Crvenu zvezdu. U dosadašnjih 49 primio je 48 golova, a 22 puta je bio nesavladan.

S obzirom na rezultate koje beleži IMT - četiri uzastopna poraza, od kojih tri bez datog gola - posao Zvezdinog golmana u Loznici ne bi trebalo da bude težak. Ostaje da vidimo da li će zadatak biti poveren Izraelcu ili će, ipak, pauzirati kako bi odmorio od pritiska.

Uz potencijalnu dilemu za čuvanje gola, sigurno je da Vladan Milojević ima još neke nedoumice oko utakmice sa Traktoristima. Jedna od njih mogao bi da bude mladi Andrija Maksimović, koji je posle Humske bio sjajan i u Milanu. Pokazao je da stručni štab može ozbiljno da računa na njega. Verovatno će tako i biti, s tim da bi još neko vreme mogao da ima doziranu minutažu, kao kada je posle Partizana odigrao tek nekoliko poslednjih minuta protiv Železničara. Treba imati u vidu i da 17-godišnjeg vezistu čekaju obaveze u A reprezentaciji, pošto se našao na konačnom spisku Dragan Stojkovića za mečeve sa Švajcarskom i Španijom.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaVladan MilojevićOmri Glazer

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara