Glas kapitena Breše: Tretiraju nas kao mašine, postoje važnije stvari od fudbala

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.05.20. | 11:09

„Ovu sezonu treba prekinuti“, poručio Danijele Gastaldelo

Sve ukazuje na to da ćemo uskoro gledati nastavak sezone u italijanskoj Seriji A. Ministar sporta je podigao rampu, na Apeninima su počeli sa ublažavanjem mera u borbi protiv virusa korona.

Čeka se još dogovor klubova posle sastanka zakazanog za četvrtak. Međutim, pojedini igrači kao da ne žele da rizikuju. Glas protiv nastavka sezone podigao je i kapiten Breše Danijele Gastaldelo.

Izabrane vesti

„Odluka da se prvenstvo završi je forsiranje. Zamislite, treba da igramo 12 mečeva u letnjim uslovima. Pojedini mečevi počeće u 16.30 časova. To je skandalozno. Nismo mi mašine, nego ljudi“, rekao je kapiten Breše Danijele Gastaldelo.

Iskusni štoper poručuje da u Italiji trenutno ima važnijih stvari od fudbala.

„Ljudi iz drugih krajeva Italije kao da nisu dovoljno upućeni u dešavanja u Lombardiji. Mnogi me na ulici pitaju zašto fudbal treba ponovo da počne. Mnogi su izgubili članove porodice, bliske prijatelje. Ovo prvenstvo počinje na silu. To neće biti isto takmičenje, jer je prethodni šampionat završen u martu. završi. Fudbal mora ponovo da posatane strast. A trenutno ima bitnijih stvari od fudbala“.

Osvrnuo se i na kresanje plata u klubovima Serija A.

Javnost smatra da smo privilegovani. Ima igrača iz Serija A sa velikom zaradom. Ali postoje i momci koji su na saveznom minimalcu. Uz to moraju da izdržavaju porodicu. I ne sme da im kasne plate. Nismo baš svi Kristijano Ronaldo“.


tagovi

Serija AKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara