Fudbaleri Genta (©MN Press)
Fudbaleri Genta (©MN Press)

Gentove muke sa povredama, devetorica van stroja

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 13:15

Zavesu na 26. kolo belgijskog šampionata spuštaju Gent i Muskron

Fudbaleri Genta u 26. kolu belgijskog šampionata dočekuju Muskron (20.45). Traže Bizoni prvu pobedu posle tri vezana remija u Župiler Pro Ligi. Za rivala imaju sastav koji takođe ne zna za trijumf na tri poslednja ligaška susreta, ali je u minulom kolu pretrpeo težak poraz od Kortrajka (0:3).

Sastav koji pamtimo po dva poraza od Crvene zvezde u Ligi Evrope izgleda daleko bolje od dolaska Ajna Vanhezebruka na klupu. Pred početak sezone Gent je važio za jednog od kandidata za titulu. Usledili su jako loši rezultati, ali se pod palicom novog trenera ekipa razigrala i vezala sedam utakmica bez poraza (tri pobede i četiri remija). Posle očajnog prvog dela sezone stvari deluju daleko bolje i sada želi na jedno od mesta koje može da joj obezbedi Evropu.

Izabrane vesti

Muskronu predstoji borba za opstanak, to je jasno. Nije večerašnji Gentov gost slavio na poslednja četiri susreta u svim takmičenjima, još vida rane od teškog poraza koji je pretrpeo od Kortrajka u minulom kolu. Bizoni su bili bolji u prvom delu sezone (1:0), a u prethodnoj godini su u oba navrata nadigrali Les Hurluse. Žele da nastave sa dobrim rezultatima, pa sebi ne smeju da dozvole kiks protiv tima koji je tik iznad opasne zone.

Imaće ipak Vanhezebruk problema da sastavi ekipu za susret sa Muskoronom. Čak devet igrača je van stroja, Niklas Dorš je sakupio žute kartone, dok povrede muče Gjorgija Čakvetadzea, Kolina Kosmansa, Aleksandrea de Brojnea, Lorana Depuatra, izraelskog internacionalca Jonasa Maledea. Trener Genta neće moći da računa ni na stamenog Mikaela Ngadeua, iskusnog Igora Plastuna i vezistu Sulejmana Mareha.

Dino Arslanagić se oporavio za susret sa bivšim klubom, a u sastavu su i Vadis Ođiđa i Tarik Tisudali, koji su bili među najboljima pre samo par dana u pobedi protiv Šarlroa u kupu. U protokolu su čak četiri omladinca, Sedrik van Dele, Oven Johmans, Matis Samua i Dilan Mbajo.

BELGIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Leven - Kortrajk 3:1 (3:0)

/Anri 10, 20, Sova 40 - Gano 52/

Subota

Sint Trojden - Varegem 1:2 (0:0)

/Suzuki 72 - Domp 52, Bruno 55/

Nedelja

Standard - Antverpen 1:1 (1:1)

/Karsela-Gonzales 8p - De Pou 28/

Beršot - Mehelen 1:2 (0:0)

/Holhauzer 52pen - Valš 90, Drujf 90+4/

Šarlroa - Klub Briž (odloženo)

Serkl Briž - Anderleht 0:0

Ponedeljak

20.45: (1,60) Gent (3,90) Muskron (5,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ain Vanhezebruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara