Gift Emanuel Orban (©AFP)
Gift Emanuel Orban (©AFP)

Gent umesto bitke za titulu kreće u borbu za Ligu konferencije

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 10:17

Belgija: Bafalosi u 1. kola plej-ofa dočekuju Vesterlo

U petak u Belgiji počinje kvalifikaciona runda za plej-of Lige konferencije. Na početku Gent dočekuje Vesterlo. Dok su domaćini u poslednjem kolu osnovnog dela Župiler Pro lige prokockali učešće u gornjem domu, gosti su se ušunjali u borbu za izlazak na međunarodnu pozornicu.

Učinak Genta kod kuće je svakako pozitivan. KAA je na šestom mestu na tabeli kada se posmatra domaćinstvo, i sakupio je 31 poen iz 17 utakmica pred svojom publikom. Kao rezultat toga, tim Hejna Vanhezebruka je izgubio samo četiri utakmice na Gelamko areni. Porazi su bili od Genka, Antverpena, Serkl Briža i Ostendea.

Izabrane vesti

Nedavno su Bafalosi bili sve samo ne u dobroj formi i sada čekaju na pobedu već pet utakmica. Između ostalog, Gent je eliminisan od strane Vest Hema u četvrtfinalu Lige konferencije, a prethodnu pobedu ostvario je prvog aprila protiv Serena.

Skor u gostima trebalo bi da pruži nadu pristalicama Vesterla, jer je iz 17 utakmica van kuće osvojio 23 boda. Žuto-plavi su na osmom mestu gostujuće tabele. Forma u proteklih nekoliko nedelja uliva samopouzdanje pulenima Jonasa De Roka. Vesterlo je izgubio samo dve utakmice u prethodnih 13 susreta i uzeo je ukupno 21 bod.

20.45: (1,58) Gent (4,00) Vesterlo (5,90)

Gent je ligaški deo sezone u Belgiji završio na petom mestu. Vanhezebrukovi igrači sakupili su 56 poena iz 34 utakmice i u finalnom duelu ostali su bez šampionskog plej-ofa. Posle poraza od Ostendea od 1:2 i pobede Klub Briža, aktuelni šampioni su konačno zauzeli četvrto mesto na tabeli. Sada Bafalosi žele da pobede u kvalifikacionoj rundi kako bi i dalje mogli da igraju na međunarodnom nivou.

Gent je ove sezone postigao 64 gola u 34 prvenstvene utakmice i na trećem je mestu u poređenju sa celom ligom. Pored toga, samo pet puta nije uspeo da zatrese mrežu, a svega jednom na svom stadionu. U napadu se ističu Gift Emanuel Orban i Ugo Kujpers. Napadački dvojac ima zbirno 41 gol i tako je postigao skoro dve trećine svih pogodaka ekipe. Uz to, Orban je tek zimus stigao u tim iz norveškog Stabeka.

Vesterlo je završio glavnu rundu najviše belgijske divizije na sedmom mestu. Time je promovisana ekipa stigla do kvalifikacija za međunarodnu scenu i to je apsolutno iznenađenje. Tim Jonasa De Roka sakupio je 51 poen u 34 utakmice, a pošto je broj bodova prepolovljen zaostatak za Gentom je samo dva boda.

Vesterlo je prvi put stigao u belgijsku "Premijer ligu" 1997. godine i od tada se dobro etablirao. U prvih 20 godina, KVC je ispao jednom i proveo je dve godine u drugoj ligi.

U 2017. usledilo je drugo ispadanje i rezultiralo je sa pet sezona u drugom razredu. Prošle sezone, međutim, žuto-plavi su se nametnuli kao šampioni i ponovo se vratili u gornji dom.

Tim Jonasa De Roka je kolektivno jak i to je ono što izdvaja tim. Lajl Foster, Nene Dorgeles i Maksim De Kujper su najopasniji igrači u timu sa po osam golova.

BELGIJA 1, PLEJ-OF ZA LIGU KONFERENCIJE - 1. KOLO

Petak

20.45: (1,58) Gent (4,00) Vesterlo (5,90)

Subota

18.15: (2,05) Serkl Briž (3,45) Standard (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaGenkVesterlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara