Hjun-Sok Hong (©Reuters)
Hjun-Sok Hong (©Reuters)

Gent prodao najboljeg igrača pre meča sa Partizanom

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.08.24. | 10:01

Bafala su u procesu velike rekonstrukcije i deluje da im trenutno nije fokus na Ligi konferencije

Kako igra Partizan ove sezone, ne daje im javnost, čak ni sami navijači crno-belih velike šanse u dvomeču sa Gentom u plej-ofu za Ligu konferencije. Međutim, vicešampionu Srbije je stalo da igra u Evropi, a sudeći po potezima koje povlači belgijski klub, Gentu i ne nešto preterano. Zato, eto malo povoda za optimizam u Humskoj ulici pred beogradski susret narednog četvrtka (20.15 časova).

Pre tog duela Gent će odigrati jednu prvenstvenu utakmicu, ove nedelje od 19.15 časova će ugostiti Vesterlo u poslednjem meču 4. kola belgijskog šampionata. Trener Vuter Vranken je dan pred taj susret ostao bez svog najboljeg igrača ovog leta, veziste Hjun-Soka Honga, koji je otputovao u subotu u Tursku kako bi odradio lekarske preglede i potpisao za Trabzon.

Izabrane vesti

Reprezentativac Južne Koreje je bio nezamenjiv na svih sedam mečeva koje je Gent odigrao ovog leta, a u evropskim kvalifikacijama se istakao sa dva gola i tri asistencije. Međutim, Hong je ušao u poslednju godinu ugovora i ovaj prelazni rok je bio poslednja prilika za upravu Genta da zaradi neki novac od njegove prodaje. Da nije tako, obeštećenje bi bilo veće, jer prema proceni specijalizovanog sajta Transfermarkt 25-godišnji organizator igre je ubedljivo najvredniji igrač Genta.

Prvobitno su Bafala tražila 7.000.000 evra za nekadašnjeg plejmejkera Ulsana i LASK-a iz Linca, ali Trabzon je bio u dobrom pregovaračkom položaju i uspeo je da obori cenu. Na kraju je postignut dogovor da Turci uplate 4.500.000 evra na ime obeštećenja, te da se obavežu na još 500.000 kroz eventualne bonuse. Sada je ostalo još samo da se Hong i Trabzon dogovore oko nekih sitnica u ugovoru i da čitav posao bude i definitivno ozvaničen.

19.15: (2,05) Gent (3,45) Vesterlo (3,30)

To je svakako dobra vest za Partizan, ali nije jedina. Hrabri crno-bele činjenica da Gent deluje prilično nestabilno ovog leta, igrači im dolaze i odlaze kao na traci, a novi šef stručnog štaba još uvek traži dobitnu formaciju. Naime, Vranken je tek ovog leta došao iz Genka, koji je prošle godine vodio u Ligi konferencije, gde je dvaput savladao Čukarički sa po 2:0.

Sada se sa Gentom jedva provukao do plej-ofa za najmlađe takmičenje UEFA, iako je bio na ivici eliminacije od danskog prvoligaša Silkeborga. Posle 2:2 na Jilandu Gent je bio domaćin u revanšu i veliki favorit, ali je odigrao veoma slab meč. Golovima Adamsena je Silkeborg dvaput vodio, imao je 2:1 sve do 93. minuta, kada je rezervista Omri Gendelman pogodio za produžetke. Upravo je Izraelac u njima ponovo bio strelac, za 3:2 i put u Beograd.

Ne bih sebe nazvao herojem. Bila je teška utakmica, ali važna. Značaj evropskih takmičenja ne sme da se potcenjuje. Nadam se da ćemo na krilima ovog uspeha doći do još pobeda u ovom takmičenju“, kazao je posle meča Gendelman.


***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***


Vranken je protiv Silkeborga kombinovao sa dve formacije. Defanzivniji Gent se branio u sistemu 3-5-2, dok je napadao sa 4-3-3. Deluje da se igrači još nisu privikli na zahteve. Pritom, nije pomoglo ni to što je Vranken kombinovao tim, a u revanšu sa Dancima je iznenadio sve ubacivanjem Uga Gambora u startnu postavu.

Reč je o 21-godišnjem štoperu sa pasošem Centralnoafričke Republike, koji je u Gent došao iz francuskog drugoligaša Dankirka za 1.000.000 evra. Prošle sezone je Gambor odigrao 18 minuta, a ove u kvalifikacijama za Ligu konferencije 13 u protiv Vikingura na Farskim Ostrvima i jedan minut u Danskoj. Odjednom, u revanšu sa Silkeborgom je bio starter, odigrao je 67 minuta i nije se baš preterano dobro snašao. Možda bi Partizanovi navijači mogli da ga targetiraju, ukoliko Vranken ponovi eksperiment i u Beogradu. Svakako, jedan od sigurnih štopera u startnoj postavi je nekadašnji reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, koji nije propustio nijedan od prvih sedam mečeva u sezoni.

Gent je ovog leta dovodio pojačanja u napadu i veznom redu, odbrana još nije došla na red. Očekuje se da Bafala pojure defanzivce do kraja prelaznog roka. Za sada su angažovana dva centarfora, Andri Gudjonsen iz Lingbija i Maks Din engleskog četvrtoligaša MK Donsa, krilni napadač Helio Varela iz Portimonensea, te centralni vezisti Atsuki Ito iz Urave i Matijas Delorž iz Sint Trojdena. Za njih petoricu Gent je platio ukupno obeštećenje od 13.500.000 evra, niko nije bio jeftiniji od 2.000.000.

Što se tiče odlazaka, od igrača iz prošlogodišnjeg sastava više nisu tu Žulijen de Sart, Tarik Tisudali, Đorti Mokio, Pol Nardi, Bram Lage, Loren Depojtre i Bran Agbor.

U prvenstvu je Gent osvojio samo tri poena iz prva tri kola. Savladao je Kortrajk na premijeri sa 1:0, a izgubio je od doskorašnjeg drugoligaša Dendera sa 2:1 i Šarlroe sa 1:0. Sada su u kladionici Mozzart samo blagi favorit protiv Vesterloa, koji je u prva tri kola imao sve pobede, protiv Serkl Briža (3:0), Mehelena (4:2) i Union Sen Žiloaza (4:3).

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


BELGIJA 1 – 4. KOLO

Petak

Union Sen Žiloaz – Šarlroa 1:0 (0:0)

/Fuseini 90+3 pen/

Subota

Bershot – Genk 3:4 (1:3)

/Henderson 7, Mičez 61, Čimanga 87 – Stukers 15pen, Arokodare 30, 64, Kuesta 40/

Sint Trojden – Dender 3:3 (2:1)

/Zahiroleslam 22, 30, Bertačini 53 – Kvet 13, Ensimba 48, Akman 90+1/

Mehelen – Anderleht 1:3 (1:2)

/Luberbah 23 – Augustinson 42, Amuzu 45+5, Leoni 90/

Nedelja

13.30: (1,85) Klub Briž (3,50) Antverpen (4,40)

16.00: (2,60) Leven (3,35) Serkl Briž (2,70)

18.30: (2,60) Kortrajk (3,30) Standard Lijež (2,75)

19.15: (2,05) Gent (3,45) Vesterlo (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1GentFK PartizanKvalifikacije za Ligu konferencijeVesterlo

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara