Andi Zekiri (©AFP)
Andi Zekiri (©AFP)

Genku jedan od dvojice rezervnih igrača doneo zlata vredan bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 18:13

Kup afričkih nacija i administrativna greška desetkovali Genk pred utakmicu sa Serkl Brižom

Pozivi afričkih reprezentacija za tamošnje kontinentalno prvenstvo (Kup afričkih nacija) desetkovali su brojne timove širom Evrope, pa tako i belgijski Genk. Četvorica prvotimaca ovog belgijskog kluba otišla su usred sezone da pomognu svojim selekcijama: levi bek Joris Kajembe, kao i ofanzivci Bilal El Kanus, Aliju Fadera i Žozef Pejntsil. Tako su ostavili trenera Voutera Vrankera u problemu, a onda je i klub u pokušaju da nadomesti njihovo odsustvo napravio grešku.

Naime, pred meč sa Serkl Brižom u 21. kolu belgijskog šampionata, Genk je obelodanio da četvorica igrača koji su prekomandovani iz rezervnog tima i bili u planu za predstojeći susret, neće moći da se nađu u protokolu. U pitanju su Tom Klaes, Alfred Kaisedo, Noa Adedeđi Šternberg i Konstantinos Karecas, koji nisu bili registrovani na vreme za prvi tim, pa nisu imali pravo nastupa. Tako su Štrumfovi ozbiljno desetkovani izašli na megdan Serkl Brižu, sa samo dva igrača i dva golmana na klupi. Zato je osvojeni bod veliki kao kuća - 1:1.

Izabrane vesti

Vrankerova ekipa je tako ostala četvrta na tabeli sa 35 bodova, 13 manje od vodećeg Uniona. Da, borba za titulu je daleko, ali je makar u teškom trenutku izbegnut peti poraz u sezoni, koji bi dodatno poljuljao ekipu pred ključne borbe. Serkl Briž je propustio šansu da se izjednači sa današnjim rivalom, pa je ostao šesti sa tri boda manje.

Kako je krenulo, činilo se da će izostanci i administrativna greška skupo koštati domaćina. Igra seo osmi minut kada su gosti stigli do prednost preko Auekea Denkija. Ipak, konsolidovao se Genk, ali do odmora nije bilo promene rezultata.

Posle 19 minuta igre u nastavku, jedan od svega dvojice rezervista poravnao je rezultat i to minut nakon što je ušao u igru. Švajcarski internacionalac Andi Zekiri je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora Serkl Briža i efektnim udarcem zatresao mrežu - 1:1. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa se Zekirijev pogodak ispostavio vrlo važnim za domaću ekipu.


BELGIJA 1 – 21. KOLO

Petak

Gent - Mehelen 1:2 (0:1)

/De Sar 60 - Fulon 26, Antonio 83/

Subota

Genk - Serkl Briž 1:1 (0:1)

/Zakiri 64 - Denki 8/

Standard Lijež - Kortrajk 0:1 (0:1)

/Avenati 54/

Klub Briž - Vesterlo 3:0 (1:0)

/Tijago 37, 65p, Nusa 80/

Nedelja

13.30: (1,85) Antverpen (3,50) Šarlroa (4,40)

16.00: (1,33) Union Sen Žiloaz (5,00) Sint Trojden (10,0)

18.30: (4,80) Leven (3,50) Anderleht (1,70)

19.15: (1,90) Molenbek (3,50) Epen (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GenkSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara