Italijanska štampa o duelu Milana i Zvezde
Italijanska štampa o duelu Milana i Zvezde

Generalna proba za derbi: Ernandez od starta, Milan sa dvojicom napadača?

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.02.21. | 12:27

Ali zato odmaraju - ili bi bar trebalo da odmaraju - Ibrahimović, Kesi, Čalhanoglu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Milanelu ponavljaju da misle samo na Crvenu Zvezdu i da će o Interu razmišljati tek od petka ujutro. Međutim, niko im ne veruje, čak ni oni sami nisu uvereni kada izgovaraju uobičajenu frazu da se uvek misli samo na sledeću utakmicu. Italijanski mediji su prepuni priča, najava, analiza, intervjua o derbiju koji nije imao ukus skudeta deset godina. Utakmica sa Zvezdom u Ligi Evrope je u drugom planu, tretirana kao predjelo ili kao obaveza koju bi svi rado izbegli da se može.

Izabrane vesti

Gazeta je posvetila četiri stranice derbiju Milana i Intera. Čak je i intervju Dejana Stankovića, jedini akcenat na meč u Ligi Evrope, urađen više u svetlu Dekijeve slavne prošlosti i neraskidive vezanosti za Nerazure, nego činjenica da je na klupi sledećeg protivnika Rosonera u evropskom takmičenju.

Tutosport u današnjem izdanju izlazi sa intrigantnom teorijom da bi Stefano Pioli mogao čak i da promeni formacijsku postavku na meču sa Crvenom Zvezdom, iz 4-2-3-1 u 4-4-2. Naravno, torinski dnevnik piše da je ta promena više u optici sudara sa Interom nego sa Zvezdom i da bi meč u Beogradu mogao da posluži kao generalna proba. Možda ne od početka, ali bi u nekom delu meča sa Zvezdom, Pioli mogao da prekomponuje napad i zaigra sa dva špica. Promenu postavke Milana je omogućio oporavak Ante Rebića koji je, u očima Piolija, idealni drugi špic pored Zlatana Ibrahimovića ili Marija Mandžukića. Primera radi, Rafael Leao nije optimalni drugi špic, za njega je 4-4-2 neka vrsta kaveza jer ne može da iskaže sve svoje kvalitete, kao u formacijama 4-2-3-1 ili još bolje 4-3-3, kada je u ulozi krilnog napadača.

Torinski dnevnik podseća da su dva trijumfalna pohoda Milana u Evropi prošla kroz Beograd i poredi Piolija sa rodonačelnikom velikog Milana, Arigom Sakijem. U tekstu pod naslovom “Pioli kao Saki, prekretnica u Beogradu” navodi se da je Milan u gradu u kome je počeo njegov prvi le ka evropskom trofeju koji je osvojio u eri Silvija Berluskonija, kao i poslednji sa Karlom Ančelotijem 18 godina kasnije. List zapaža da je Arigo Saki bio u daleko težoj poziciji od Piolija pre nego što ga je spasila magla na “Marakani”: da se Saki vratio poražen, dobio bi otkaz. Nije se dogodilo i Arigo je osvojio sve sa Milanom. Eto zašto bi Beograd mogao da bude prekretnica i za Piolija, tim pre što on ne rizikuje otkaz čak i u slučaju poraza. “Pobeda nad Crvenom Zvezdom ne bi bila samo dodatno gorivo za meč sa Interom u Seriji A već bi omogućila Milanu i da se mirno pripremi za gostovanje protiv Rome na Olimpiku za deset dana”, zapaža Tutosport.

Korijere delo Sport najavljuje da bi Mario Mandžukić trebalo da igra od prvog minuta: “Mandžukić, na njemu je da predvodi Milan u Beogradu”. Međutim, u podnaslovu se koristi kondicional, pošto se sa Zlatanom nikad ne zna i pored toga što bi bilo logično da se odmori pred mečeve sa Interom i Romom u prvenstvu. List najavljuje da bi Pioli trebalo da pošalje na teren trojicu pljemejkera iza hrvatskog centarfora. Reč je o Kastiljehu, Kruniću i Rebiću.

(3,70) Crvena zvezda (3,40) Milan (2,05)

Mandžukić je, od dolaska u Milan, proveo na terenu samo 76 minuta i protiv Zvezde bi trebalo prvi put da bude starter u dresu Rosonera. Navodi se da Mario nije ostavi ubedljiv utisak kada je dobio priliku protiv Atalante, Bolonje, Krotonea i Specije i da protiv tima iz Bergama i Specije nije uspeo da donese preokret. “Istina je da i pored velikog rada i odlične fizičke pripremljenosti koju je pokazao u Milanelu, Mandžukiće malo ‘zarđao’ tokom desetomesečnog neigranja velikih i ozbiljnih utakmica. Nije lako vratiti se u formu, pogotovo kada si na pragu 35. godine”, piše Korijere.

Uprkos prethodno rečenom, Korijere prenosi da se u Milanelu uzdaju u profesionalnost, iskustvo, fleksibilnost i efikasnost Mandžukića i da će on biti adekvatna alterantiva za Ibrahimovića, a po potrebi i njegov par u špicu napada, u pohodu na skudeto i Ligu Evrope.

Prema izveštajima italijanskih kolega koji prate Milan, Rosoneri bi sutra trebalo da istrče na teren u sledećem sastavu, 4-2-3-1: Donaruma – Dalot, Gabija, Tomori, Ernandez – Meite, Benaser (Tonali) – Kastiljeho, Krunić, Rebić – Mandžukić



tagovi

Stefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara