Gde će Radnički igrati Mozzart Bet Superligu? Postoje tri opcije...

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 19:12

Pored Leskovca, pominju se Milanovac i sportski centar Badnjevac

Žive u Šumadiji dugo čekani fudbalski san. Ekipa Feđe Dudića je napravila istorijski rezultat i plasirala se u Evropu. Ali nije to jedina novost koja drži pažnju navijača kragujevačkog Radničkog. Kao što je obelodanjeno još polovinom maja, Radnički će dobiti novi stadion.

Uskoro će početi izgradnja novog Čika Dače, kapaciteta 12.000 mesta. Rok za izgradnju je 2027. godine, a početak radova zakazan je za kasno leto, ili početak ove jeseni.

Izabrane vesti

Iako je reč o velikom projekatu, čelnicima Radničkog izgradnja novog stadiona ponekad predstavlja kamenčić u cipeli. Jer i dalje nije poznato gde će Radnički igrati mečeve Mozzart Bet Superlige dok radovi na Čika Dači budu trajali.

Izvesno je da će mečeve u Evropi igrati u Leskovcu. Nije nemoguće da to bude baza Đavola i u domaćim okvirima. Mada sportski direktor Slavko Perović kaže u izjavi za Mozzart Sport da postoje tri opcije.

„Obzirom da smo se odlučili da Evropu igramo u Leskovcu, pošto stadion Metalca ne podržava sve evropske standarde, jedna od tri pomenute opcije je da se i prvenstvo potencijalno igra u Leskovcu. To je daleko od konačne odluke. Bio bi to veliki trošak za nas. Ljudi koji se bavi kalkulacijama na čelu sa generalnim direktorom bave se kalkulacijama kako bi videli koja je od tri varijante najpristupačnija“, kaže u izjavi za Mozzart Sport Slavko Perović.

Ipak, postoje i alternativne ideje odgovornih iz Kragujevca.

„Jedna varijanta je da se igra u Leskovcu, druga opcija je da se i dalje igra na Čika Dači dok ne bude krenula izgradanja novog stadiona. Ne znamo tačan datum kada će izgradnja krenuti. Pominje se kao opcija i Milanovac, pre nekoliko dana je vaskrsla ideja o Badnjevcu i rekonstrukciji tamošnjeg sportskog centra“.



tagovi

Slavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara