Italijanski Drim tim na izletu u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 08:32

Koneljano favorit u Štutgartu. Dva meča odložena zbog virusa korona u četvrtfinalu Lige šampiona za odbojkašice

Virus korona paralisao je planetu, a samim tim ugrozio je sportska takmičenja. Najgora situacija u Evropi je u Italiji. Odbojkaška prvenstva u obe konkurnecije su prekinuta, a zbog ove epidemije neće se igrati ni dva prva meča četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice, Skandiči – Ezačibaši i Fenerbahče – Novara.

U utorak je Vakifbank deklasirao Dinamo u Moskvi sa 3:0 i stigao na bod do polufinala Lige šampiona, a danas (19.00) je na programu duel u Štutgartu. Nemački šampion dočekuje Koneljano, prvog favorita za titulu najboljeg tima Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Moćni italijanski tim je ove sezone pojačan jednom od najboljih odbojkašica današnjice Paolom Egonu. Koliko je Koneljano silan govori podatak da je ove sezone u svim takmičenjima poražen samo jednom i to polovinom decembra prošle godine od Peruđe u italijanskom šampionatu. U grupnoj fazi takmičenja, vicešampion Evrope je izgubio samo dva seta. Ima 16 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a čak 10 poslednjih nije izgubio ni set.

Crno se piše Nemicama. Jedina nepovoljna okolnost za Koneljano je da nije igrao utakmicu više od dve nedelje jer je šampionat na Apeninima suspendovan. Ipak, treba očekivati laganu pobeda u tri seta italijanskog Drim tima.

Plasman u polufinale ostvariće ekipa koja u dve utakmice sakupi četiti boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 vredi tri boda, dok trijumf od 3:2, pobedniku donosi dva, a poraženom bod. I ove godine se finale Lige šampiona igra u Berlinu. Titulu brani Novara.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak
Dinamo Moskva – Vakifbank 0:3 (13:25, 17:25, 17:25)

Sreda
19.00: (9,00) Štutgart – Koneljano (1,03)

Skandiči – Ezačibaši - ODLOŽENO

Četvrtak
Fenerbahče – Novara – ODLOŽENO

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara