Đenaro Gatuzo (AFP)
Đenaro Gatuzo (AFP)

Gatuzova poslednja konferencija u Marselju: Dotakali smo dno, igračima fali duša

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 11:53

Italijan dobio otkaz na Velodromu, Benatiju upozoravali na pojedince, sportski direktor Olimpika javno kritikovao Žonatana Klausa

Marselj nema prvenstvenu pobedu od sredine decembra prošle godine, Marselj nije trijumfovao na sedam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, Marselj je u ovom trenutku devetoplasirani tim na tabeli i puki prosek Lige 1 i Marselj je sinoć poražen u 22. kolu Lige 1 od Bresta iako je imao igrača više od 60. minuta. Pjer le Melu je pogodio u 88. minutu za 1:0 i tako potpisao otkaz Đenaru Gatuzu.

Italijanski stručnjak koji je na klupu Marselja seo krajem septembra i vodio tim na 24 utakmice (devet pobeda, osam remija, sedam poraza), sinoć je održao poslednju konferenciju kao kormilar Olimpika. Jedan od najobaveštenijih francuskih novinara Santi Auna prvi je javio da Gatuzo neće na klupu francuskog kluba dočekati revanš plej-ofa Lige Evrope sa Šahtjorom zakazan za četvrtak na Velodromu, a informacija je u međuvremenu potvrđena. Dakle, Pablo Longorija će u potragu za trećim trenerom od letos pošto je sezonu započeo Španac Marselino, a nastavio Gatuzo, a prvi pik mu je Žan Luj Gase, čovek koji je krajem januara smenjen sa mesta selektora Obale Slonovače nakon grupne faze Afričkog kupa nacija.

Izabrane vesti

Razočran je bio Gatuzo nakon utakmice u kojoj je njegov tim gotovo do samog kraja utakmice nije imao udarac u okvir gola, ali je prilikom obraćanja medijima bio prilično miran.

"Pričao sam im prilično smireno u svlačionici. Rekao sam im da ja pravim izbore i da nikada ne bežim od odgovornosti. Ali u fudbalu, morate imati dušu, a to je tačno ono što nam trenutno nedostaje. Bez duše na terenu, sve je mnogo teže. Dotakli smo samo dno. Nalazimo se u vrtlogu, u začaranom krugu. Smatram, da je duša ključna reč u ovoj priči", požalio se Gatuzo.

Nema duše, a nema ni adekvatne atmosfere u svlačionici, ili je, bolje rečeno, neki fudbaleri svojim postupcima miniraju. U centru pažnje francuskih medija našle su se i izjave sportskog direktora francuskog velikana Medija Benatije koji je prst uperio ka jednom od najkvalitetnijih fudbalera tima Žonatanu Klausu.

"Došao sam u klub u novembru i odmah sam upozoren na dvojicu-trojicu fudbalera čije ponašanje često prelazi granicu. Žonatan je jedan od njih. Znam da je nekoliko puta bio na razgovorima kod trenera da mu se iznova predoči šta se očekuje od njega, kako treba da koriguje stav, da se postavi kao lider, kako treba da se ponaša reprezentativac Francuske. Mislili smo da je primio poruku, ali očigledno nije" rekao je Benatija.

Klub je pokušao da proda Klausa u finišu prelaznog roka, nudio ga Vest Hemu nakon što je krajem januara, predstavio povredu većom nego što jeste i propustio derbi sa Monakom (2:2).

Očigledno da je na Velodromu harmonija strana reč i da trenutno vlada rasulo koje se odražava na rezultate. Rasulo kojem malo koji stručnjak za kratko vreme može da stane na put.


tagovi

Đenaro GatuzoMarseljMedi Benatija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara