©Reuters
©Reuters

Gatuzo u neverici: Dali smo dva gola sami sebi, ovo su početničke greške

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 00:27

"Nemamo vremena da radimo na defanzivi jer igramo svaka tri dana", kaže popularni Rino

Đenaro Gatuzo smatra da je njegova ekipa sama sebi bila najveći neprijatelj u porazu od Đenove i da su greške koje su se dogodile na Luiđi Ferarisu praktično bile početničke. Napominje da ga najviše boli to što se one ponavljaju i da ih je vrlo teško otkloniti u situaciji kada je malo prostora za treninge.

Napolitanci su kažnjeni od strane sjajnog Gorana Pandeva, pa su ispustili šansu da se izjednače sa četvrtoplasiranom Romom.

Izabrane vesti

"Nema se šta reći. Igrao sam fudbal, znam da se greške mogu napraviti, ali nemamo vremena da radimo na defanzivi jer igramo svaka tri dana. Suštinski smo dva gola dali sami sebi, ovo radimo često i puno boli jer su naži porazi fotkopije jedni drugih. Kada primate loptu u defanzivi morate da budete u pravom položaju da primite loptu ili ćete biti uhvaćeni. U nevolji smo jer su ovo početničke greške. Moramo da radimo na tome, izgovor je da ne trenerimo, jer se samo oporavljamo između utakmica. Ali, nismo samo mi u toj situaciji", rekao je Gatuzo.

Veliki broj stvorenih prilika nije uspeo da nadomesti propuste iz odbrane.

"Šutirali smo iz daljine, dolazili pred gol četiri ili pet puta, ali smo pucali sami sebi u nogu. Frustrira jer stvaramo toliko šansi, al ih ne koristimo. Onda "prodamo" loptu i primimo gol. Moramo da ostanemo mirni".

Problemi sa igračkim kadrom takođe stvaraju probleme temperamentnom strategu. Nije bilo Kulibalija i Mertensa, Insinje i Osimen su morali da krenu sa klupe.

"Osimen je bio tri meseca van terena, imao je KOVID i povredu ramena, tako da nije 100 odsto spreman. Nemamo magični štapić, ali on pokazuje tračak nade. Znamo njegove karakteristike, ali jedva da je igrao za nas ove sezone. Zabrinut sam jer brojevi ne lažu, ovo nije prvi put da stvaramo mnogo šansi, ne postižemo golove, a primamo. To se događa već neko vreme i o tome moramo da razmišljamo", dodao je Gatuzo.

 


tagovi

Đenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara