Igrači Olimpik Marselja slave gol (©AFP)
Igrači Olimpik Marselja slave gol (©AFP)

Gatuzo stvorio zver gladnu golova: Marselj u poslednje četiri utakmice pogodio 13 puta

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 22:45

Gosti sav posao protiv Lorijana završili za poluvreme - 4:2

Izgleda da je Đenaro Gatuzo našao "žicu" sa fudbalerima Olimpik Marselja. Trebalo je vremena temperamentnom Italijanu da prilagodi tim svojim zamislima, debitovao je porazom od Monaka pa igrao nerešeno sa Brajtonom, a u prvih 10 mečeva ekipa sa juga Francuske je ostvarila samo četiri pobede, ali od trilera sa Ajaksom u Ligi Evrope, kada su slavili sa 4:3 golom Pjer-Emerika Obamejana iz penala u nadoknadi, kreće uspon.

U 15. kolu francuskog prvenstva Olimpik je kao gost savladao Lorijan sa 4:2, što je četvrta uzastopna pobeda tima iz Marselja računajući i pomenuti Ajaks. Tu su još Ren (2:0) i imenjak iz Liona (3:0). Ako je bilo rezervisanih među navijačima slavnog kluba jer su tri pobede vezane na domaćem terenu, današnje gostovanje u Bretanji potvrdilo je da su Gatuzovi izabranici gladni golova i dobrih rezultata.

Izabrane vesti

Manje od 10 minuta trebalo je gostima da povedu 2:0, do poluvremena su dali još dva gola, ali i primili jedan. Svesni da nemaju šta da izgube, fudbaleri Lorijana su od početka drugog poluvremena krenuli u juriš. Donelo im je to pogodak bivšeg veziste Olimpika Benžamina Mendija u 52. minutu, a nedugo zatim umalo da još jednom savladaju Paua Lopeza. Pod prečku je šutirao Montasar Talbi, ali je Španac sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu i sprečio rivala da unese dramu u redove gostujućeg tima.

Svestan da je domaćin uspeo da se konsoliduje u pauzi, Gatuzo je svojim igračima komandovao da stanu na loptu i pokušaju da je čuvaju u svom posedu. Poslušali su ga i uspeli da meč rutinski privedu kraju. Nije ih poremetilo ni isključenje Žonatana Klosa zbog oštrog starta u 80. minutu, nakon kog su se momci u narandžastim dresovima još jače trudili da izbegnu poraz, ali nisu imali dovoljno vremena i snage. A, i nije im dozvolio odlični Pau Lopez među stativama Olimpikovog gola.

Imena strelaca na semaforu nisu se menjala, ostalo je: Šansel Embemba u 3, Pjer-Emerik Obamejan u 9. i 42. i Leonardo Balerdi u 33. minutu za tim iz Marselja, a Roman Favr u 41. i Benžamin Mendi u 52. minutu za Lorijan. Uz to valja pomenuti da su Obamejan i Embemba asistirali jedan drugome, Klos je omogućio pogodak Balerdiju, a Vereto drugi Obamejanu.

Sa ova tri boda Olimpik se popeo na šesto mesto i ponovo je u trci za evropske vize, dok je Lorijan ostao treći otpozadi, odnosno na poziciji koja vodi u baraž za mesto u Ligi 1. Izabranici Režisa Le Brisa imaju samo dva boda iz prethodnih šest utakmica, a tek dve pobede ove sezone u prvenstvu Francuske.

LIGA 1 - 15. KOLO

Petak

Monpelje - Lans 0:0

Subota

Ren - Monako 1:2 (0:0)

/Burižo 90 penal - Vanderson 51, Fofana 85/

PSŽ - Nant 2:1 (1:0)

/Barkola 41, Kolo Muani 83 - Moustafa Muhamed 55/

Nedelja

Nica - Rems 2:1 (0:0)

/Labord 55, Boga 82 - Abdelhamid 78/

Klermon - Lil 0:0

Mec - Brest 0:1 (0:0)

/Le Duaron 75/

Strazbur - Avr 2:1 (1:0)

/Emega 21, Sila 97 - Salmije 49/

Lion - Tuluz 3:0 (2:0)

/Lakazet 25, 29, 80/

Lorijan - Marselj 2:4 (1:4)

/Favr 41, Mendi 52 - Embemba 3, Obamejan 9, 42, Balerdi 33/



tagovi

MarseljĐenaro GatuzoPjer Emerik ObamejanLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara