Gatuzo će da leti sa rive, Hajduk se oprašta od titule u sezoni kupanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 20:36

Na gostovanju Istri samo 1:1

Ništa novo kada je reč o Hajduku iz Splita. Period euforije, priče da je konačno došlo vreme, bombastični transferi, euforija na tribinama i na kraju – totalna frustracija. Pokušali su ovog leta u Dalmaciji da reanimiraju „hajdučko srce“ dovođenjem nekada jednog od najboljih vezista na svetu Đenara Gatuza.

I pogrešili. Hajduk je doživeo evropski debakl eliminacijom od Ružemberoka, uspeo je u međuvremenu Đenaro Gatuzo da se posvađa sa Ivanom Perišićem, i čak pomalo lakoverne navijače Hajduka natera da se u sezoni kupanja oproste od titule. Jeste početak sezone, ali današnjim remijem protiv Istre (1:1), Hajduk je ptišao na minus četiri u odnosu na zagrebački Dinamo.

Izabrane vesti

Teški dani su pred Đenarom Gatuzom. Pitanje je da li će uspeti da preživi oluju nezadovoljstva koja se dugo sprema... Istini za volju, nije Hajduk protiv Istre igrao loše. Posle svih grehova koje su napravili ovog leta, i sreća je otišla na drugu stranu. Blistao je golman domaćina Lovro Majkić.

On je prosto razoružao napadače Hajduka, imaodevet odbrana. Od toga su većina bili ziceri. Morao je Hajduk od prvog minuta da juri prednost rivala, pošto je pospanost odbrane Hajduka kaznio Hajter udarcem posle dobre povratne lopte.

Stiskao je Hajduk. Lopta nije slušala Rakitića, nije mogao ni Livaja da se izborisa Lovrom Majkićem. Sve do 60. minuta se činilo da se utakmica crta za poraz Hajduka. Tada se Marko Livaja odlično snašao na centaršut sa desne strane, odvojio se od štopera Istre i zakucao loptu u mrežu.

Imao je Hajduk još nekoliko šansi. I ponovo se istakao Lovro Majkić. Posebno u 77. minutu kada je odbranio udarac Kalika.


tagovi

Marko LivajaHajduk SplitĐenaro GatuzoIvan RakitićIstra 1961ex-Yu fudbalEX-YU ligeHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara