Gasperini (©Reuters)
Gasperini (©Reuters)

Gasperini: Dobio sam lepu ponudu iz Engleske, ali šta bih tamo radio od ponedeljka do subote

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 22:24

„I ne planiram da idem u inostranstvo“, kaže trener Atalante

Godinama unazad Đan Pjero Gasperini oduševljava Evropu time kako igra njegova Atalanta. Samo joj je trofej nedostajao, a evo, stigao je ovog proleća i on i to – Liga Evrope.

Redovno su kružile i spekulacije da bi Gasperini mogao da ode iz „male“ Atalante, a on je redovno ostajao. I ovog leta je mogao da pređe u Napoli, međutim, odbio je i tu ponudu.

Izabrane vesti

A, u intervjuu za Gazetu delo Sport iskusni stručnjak je otkrio da je mogao i preko granice i to u – Englesku.

Da li ću se oprobati negde u inostranstvu? Ne, neću otići iz Italije. Imao sam nedovno ponude, jedna jako lepo je stigla iz Engleske. Bilo ih je i sa drugih strana sveta, ali previše volim Italiju“, rekao je Gasperini.

Kako je objasnio, mnogo voli svoj život u Italiji i mimo fudbala.

„Kada odem negde u inostranstvo pomislim „vidi kako je lepo, pogledaj atmosferu“. Ali, onda, šta bih uopšte radio tamo od ponedeljka do subote?“

Manir trenera Atalante je i da lansira na fudbalsko nebo igrače koji su bili otpisani, nedokazani... Ove godine je u crno-plavom dresu eksplodirao De Ketelare, koji je bio prežaljen u Milanu i proglašen za promašaj.

Po mom mišljenju, što je De Keterale dalje od gola, to mu je život komplikovaniji. On ima običaj da se iz napada povuče u sredinu, da dođe po loptu i to ponekad ima efekta. Ali, on je napadač. Kada kažem napadač, to znači da postiže i namešta golove“, objasnio je Gasperini.



tagovi

AtalantaĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara