Alehandro Garnačo (Foto: ©Reuters)
Alehandro Garnačo (Foto: ©Reuters)

Garnačo se ozbiljno nameće Ten Hagu: Junajtedov biser ukrao Fulamu zaslužen bod u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 19:25

Kristijan Eriksen zablistao sa golom i asistencijom

Poneli su se fudbaleri Fulama kukavički prošlog vikenda kada su sa igračem više sat i kusur vremena branili bod protiv Mančester Sitija. I zbog toga su ove nedelje rešili da na Krejven Kotidžu iskupe navijačima za pristup protiv šampiona i u sudaru sa drugim mančesterskim timom u velikom stilu odu na pauzu. Hrabro su napali Junajted, u pojedinim trenucima bili i bliži porazu uprkos tome što su morali da jure rezultat, ali su na kraju ostali praznih šaka.

Za to što je ekipa Marka Silve vezala drugi uzastopni poraz kriv je Alehandro Garnačo. Mladi Argentinac koji je u igru ušao u 72. minutu, pogodio je u dubokoj nadoknadi i londonskom timu "ukrao" bod koji je domaćin po svemu prikazanom zaslužio - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Garnačo je do ove sezone slabo dobijao priliku, međutim, od dolaska Erika ten Haga postepeno krči put do prvog tima Junajteda. Početkom novembra postigao je jedini gol za pobedu nad Sosijedadom u Ligi Evrope, sredinom nedelje sa dve asistencijem namestio trijumf nad Aston Vilom u Liga Kupu, večeras stigao i do prvenca u Premijer ligi i najavio da bi mogao da bude sve ono što je Mejson Grinvud trebalo da bude.

Iako sa samo jednim defanzivnim veznim fudbalerom, Junajted je nešto povučenije započeo meč, što je domaćin iskoristio i preuzeo incijativu u uvodnoj fazi. Međutim, već u 13. minutu usledio je hladan tuš za navijače na Krejven Kotidžu. U želji da iznese loptu, Tom Kerni ju je izgubio na sredini. Ekspresno su je fudbaleri Junajteda preneli do protivničkog šesnaesterca, a Bruno Fernandeš sa puno osećaja na drugoj stativi uposlio Kristijana Eriksena tako da ovaj ne može da promaši. I nije, uklizao je i ćušnuo loptu u mrežu i svojim prvim golom u dresu mančesterskog kluba doneo gostujućem timu vođstvo.

U dosadašnjem delu sezone to bi svaku put značilo tri boda za Ten Hagovu ekipu. Liverpul, Sautempton, Lester, Arsenal, Totenhem i Vest Hem - protiv svakog od pomenutih timova Junajted je prvi stizao do vođstva i u nijednom od šest tih mečeva nije ispustio ni bod. Sedma recka postao je Fulam.

Međutim, nije taj podatak obeshrabrio domaće fudbalere. Još do kraja prvog poluvremena mogli su do izjednačenja. Andreas Pereira i Hari Vilson su u kratkom vremenskom intervalu sredinom prvog dela pokušali da utakmicu vrate na početak, ali im se David de Hea odličnim intervencijama isprečio. Nisu ni gostujući igrači sedeli skršenih ruku, Antoni Marsijal i Markus Rašford ozbiljno su pripretili pred odlazak na odmor, ali se i Bernd Leno istakao na drugoj strani.

U drugom poluvremenu zaigralo se još otvortenije. Uzbudljiv period najavio je Rašford propustivši izglednu priliku već u 49. minutu, da bi De Hea na drugoj strani prvo u 52. potom i u 54. minutu krotio udarce Vinisijusa Žuniora i Tima Rima iz neposredne blizine. Na isteku sat vremena igre pak nije mogao ništa. U tri poteza izveo je Fulam kontru. Povukao ju je Vilijan na sredini terena, pasom "izbacio" Kernija na bok, a ovaj oštrim dodavanjem kao na tacni poslužio Danijela Džejmsa.

No, nisu se u Fulamu zadovoljili izjednačenjem. Žoao Paljinja je desetak minuta kasnije atraktivnim udarcem umalo iznenadio De Heu. A onda je u igru ušao Garnačo. Već po ulasku "promešao je" Kevina Embabua na ivici šesnaesterca i naterao ga na rizičnu intervenciju, ali je sudija Pol Tirni procenio da je sve bilo čisto. I onda presudni momenat. Uneo je loptu sa boka u 93. minutu, odigrao dupli pas sa Eriksenom, protutnjao pored Embabua i u trku poslao loptu po zemlji u dalji ugao.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota

Mančester Siti - Brentford 1:2 (1:1)

/Foden 45+1 – Toni 16, 90+8/

Bornmut - Everton 3:0 (2:0)

/Tavernije 18, Mur 25, Entoni 69/

Liverpul - Sautempton 3:1 (3:1)

/Firmino 6, Nunjez 21, 42 - Adams 9/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Gibs Vajt 54/

Totenhem - Lids 4:3 (1:2)

/Kejn 25, Dejvis 51, Bentankur 81, 83 - Samervil 10, Rodrigo 43, 76/

Vest Hem - Lester 0:2 (0:1)

/Medison 8, Barns 78/

Njukasl - Čelsi 1:0 (0:0)

/Vilok 67/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:0)

/Edegor 54, 75/

Nedelja

Brajton - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Makalister 1 - Ings 20pen, 54/

Fulam - Mančester Junajted 1:2 (0:1)

/Džejms 61 - Eriksen 14, Garnačo 90+3/



tagovi

Kristijan EriksenMančester JunajtedFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara