Galaksi objasnio zašto je doveo Kataija: Dokazan napadač, jedva čekamo da trese mreže

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.01.20. | 16:33

Debi 7. marta, vraća se i Jaković, dolazi i Insua

Počeo je u Srbobranu, a dogurao do Los Anđelesa. O izboru klubova može da se diskutuje, ali da čim je stigao do Kalifornije, grada glamura, jasno je da je Aleksandar Katai uspeo u životu. Potpisao je srpski napadač dvogodišnji ugovor sa Galaskijem, zamenio Zlatana Ibrahimovića koji se vratio u Milan i naterao nove poslodavce da ga sačekaju raširanih ruku.

Jer, kad neko postigne 18 i asistira za 12 golova u 62 utakmice MLS lige, sa pozicije krilnog napadača, znači da vredi. I da će biti pretnja protivničkim golmanima u nastupajućoj sezoni.
Aleksandar je dokazan u napadačkim akcijama, biće pretnja bilo kom timu s kojim se budemo susreli. Važan igrač za naš tim. Posle uspešnih epizoda u Evropi, pokazao je kvalitet i u MLS ligi u poslednje dve sezone. Uzbuđeni smo što smo ga doveli i jedva čekamo da predstavlja Galaksi na najbolji mogući način“, pojasnio je razloge angažmana Denis Te Klosi, generalni menadžer kluba iz Los Anđelesa.

Izabrane vesti

Katai je došao kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Čikago Fajerom. Debi za novi klub zakazan je za 7. marta protiv Vnakuvera.
„Izuzetno sam srećan što sam postao deo ovog kluba. Najboljeg u Sjedinjenim Državama. Najbolji u istoriji MLS lige. Posle dve sezone u Americi sad mi je daleko lakše, jer poznajem ligi, znam kako koji tim igra, tako da će mi biti lakše da se prilagodim“, dopunio je srpski reprezentativac.

Galaksi je u međuvremenu vratio dvojicu defanzivaca: reprezentativca Kanade, Dejana Jakovića (ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat po tome što je jednu sezonu bio član Crvene zvezde) i Džordana Harveja. Narednih dana očekuje se da ozvaniči saradnju sa levim bekom Emilijanom Insuom iz Štutgarta i još jednim štoperom, Karlosom Zamranom iz kijevskog Dinama,.

(FOTO: www.lagalaxy.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara