Fulam doveo Mitru još jednog pakera, kupljen je Brazilac iz Mančester Junajteda

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 18:08

Definitivan odlazak sa Old Traforda posle 10 godina

Fulam polako dodaje gas u letnjem prelaznom roku.

Nedavno je za 20.000.000 evra stigao portugalski vezista Paljinja iz Sportinga, a danas je od Mančester Junajteda kupljen brazilski vezista Andreas Pereira.

Izabrane vesti

Visina transfera iznosi 9.400.000 evra fiksno, potencijalnih 2.360.000 evra kroz bonuse i 20 odsto od naredne prodaje. Igrač je potpisao na četiri godine s opcijom produžetka na još 12 meseci.

I konačno je stavio tačku na karijeru u Mančester Junajted. Posle 10 godina!

Pereira je rođen u Belgiji i sa samo devet gdina otišao u PSV. Prošao je mlađe selekcije velikana iz Ajndhovena ali nije stigao do prvog tima jer ga je Mančester Junajted 2012. ugrabio kao talentovanog 16-godišnjaka za samo 150.000 evra.

Kada se 2014. probio do prvog tima Crvenih đavola, retko je dobijao šansu i više vremena je igrao za omladince nego za seniore. U debitantskoj seniorskoj sezoni je upisao samo dva nastupa dok je u omladincima izabran za igrača sezone. Sledeće sezone je kod Luja van Gala dobio nešto veću šansu, odigrao desetak mečeva ali se nije nametnuo pa su usledile pozajmice u Granadu i Valensiju.

Španija mu je pomogla da ga na Old Trafordu gledaju drugim očima pa se vratio u Junajted i igrao kod Ole Gunara Solskjera da bi potom opet usledila pozajmica. Ovog puta u Lacio. Tamo je ostavio slab utisak i prihvatio poziv iz domovine da zaigra za veliki Flamengo. U dresu Rubronegra je bio najplaćeniji igrač lige ali je i na terenu ostavio odličan utisak. I taman kada je sa njim bio u napadu na Kopa Libertadores (četvrtfinale) usledio je poziv Fulama.

Junajted nije mogao da odbije ponudu, Flamengo nije mogao da je izjednači i Pereira je sleteo na Krejven Kotidž. Posle Paljinje, drugo je pojačanje Kolibaša za povratničku sezonu u Premijer ligi i očekuje se da snadbeva loptama prvog špica Aleksandra Mitrovića.

Pred Fulamom je još dosta posla u prelaznom roku. Očekuje se da u narednim danima dođu Arsenalov golman Bernd Leno i Šahtjorovo krilo Manor Solomon, meta je i Vest Hemov štoper Isa Diop a čeka se i desni bek (Leo Duboa ili Kevin Mbabu).


tagovi

Andreas PereiraLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara