MN Press
MN Press

Fudbalerke na žrebu bez imalo sreće: Da bi otišle na EURO moraju da pobede treći tim sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 01:14

Srpkinje će na jesen igrati baraž za plasman na svoje prvo Evropsko prvenstvo u istoriji, sudeći po izvlačenju kuglica plasman u Švajcarsku bio bi prava senzacija

Velika šteta i žal. To su osećanja koja preovladavaju nakon što je održan žreb za doigravanje koje će odlučiti o plasmanu na Evropsko prvenstvo fudbalerki. Ženska reprezentacija je u prethodnih nekoliko godina doživela veliki uspon, više nije "vreća za udaranje", već sve ozbiljnija selekcija kadra da pomrsi račune jačima od sebe. Nažalost. da bi se prvi put u istoriji plasirala na neko veliko takmičenje u ženskom fudbalu, Srbija će morati da pobedi jednu od najjačih selekcija sveta.

Izaranice Dragiše Zečevića najpre će morati da dobiju dvomeč protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu, a ako to urade, čeka ih dvomeč finala baraža protiv boljeg iz duela Švedska - Luksemburg, koji će biti puka formalnost. Devojke sa severa Evrope aktuelne su osvajačice bronzane medalje sa Svetskog prvenstva, olimpijske vicešampionke i polufinalistkinje Evropskog prvenstva. Švedska je istorijski gledano jedna od najuspešnijih reprezentacija u istoriji, a u 21. veku nikada nije propustila da se plasira na Svetsko i Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Nisu mogle Orlice da imaju veću količinu nesreće na žrebu za takmičenje koje će se održati baš u ovo doba godine 2025. u Švajcarskoj i utisak je da bi protiv skoro svih ostalih timova imale korektne šanse za plasman na kontinentalnu smotru, ali je za rivala dobijena Švedska, teško premostiva prepreka. Dvomeč protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža igraće se 23. i 29. oktobra, a ako Srbija pobedi sastaće se u finalu s Švedskom (nema tog čuda kojim mogu da ispadnu od Luksemburga) 27. novembra i trećeg decembra.


tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara