Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalerke Liona nastavile dominaciju u Ligi šampiona: Barsa predala krunu, Lavice na tronu osmi put

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.05.22. | 21:05

Francuski klub sve rešio u prvom poluvremenu (3:1)

Savladavši branioca titule Barselonu (3:1) na stadiona Juventusa u Torinu, fudbalerke Liona stigle su do osme titule šampiona Evrope čime su potvrdile dominaciju u Ligi šampiona u prethodnoj deceniji.

Francuski klub poveo je već u 6. minutu fenomenalnim udarcem Amandine Anri sa oko 30 metara, a prednost je u 23. minutu udvostručila Ada Hegerberg. Norvežanka je sjajno reagovala na drugoj stativi i glavom prosledila u mrežu centaršut Selme Baše sa levog krila. Uzdrmane Španjolke deset minuta kasnije ponovo su poklekle i to nakon niza grešaka igračica iz poslednje linije odbrane što je Hegerberg iskoristila i uposlila Katarinu Masario.

Izabrane vesti

Već na konopcima, fudbalerke Barselone uspele su neposedno pred odlazak na odmor da pokažu zube smanje zaostatak, a pogodak koji se kasnije ispostavio kao počasni postigla je Aleksija Puteljas koja je odbijenu loptu posle intervencije protivničke odbrane poslala iza leđa Kristian Endler.

Pogodak u 43. minutu probudio je nadu prošlogodišnjih šampionki, međutim rezultat je do kraja susreta ostao nepromenjen, a Barsinim devojkama ostaje žal i pitanje šta bi bilo da je Patri Guijaro sa pola terena u 58. mimnutu umesto prečke pogodila mrežu.

Osvojivši osmiu titulu fudbalerke liona su popravile rekord koji su već suvereno držale, dok je Barselona ostala na jednom trofeju u Ligi šampiona osvojenom upravo prethodne sezone.

LIGA ŠAMPIONA ZA ŽENE - FINALE

Barselona - Lion 1:3 (1:3)

/Puteljas 41 - Anri 6, Hegerberg 23, Masario 33/


tagovi

Liga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara