Ferlan Mendi u akciji (©Reuters)
Ferlan Mendi u akciji (©Reuters)

Fudbal života Ferlana Mendija: Najbolji dribler u "ligama petice" među defanzivcima

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 18:45

Uspešniji čak i od Modrića i Vinisijusa

Ima Real Madrid neke sjajne driblere u svom timu - Edena Azara, Luku Modrića, Vinisijusa... - ali ove sezone najbolji je, mimo očekivanja, Ferlan Mendi.

Levi bek iz Francuske ne samo da je za godinu i po dana u "kraljevskom klubu" potpuno istisnuo Marsela iz startne postave, a poznato je da se Zinedin Zidan teško odriče igrača s kojima je 2018. osvojio Ligu šampiona, već je i statistički gledano najuspešniji dribler sa prosečno nešto više od dva driblinga po meču. Iz 81 pokušaja, Mendi je 53 puta uspeo da prevari protivničkog igrača. Iza njega su Modrić sa 49/66 i Vinisijus sa 40/93. Podatak za pohvalu.

Izabrane vesti

Gledajući statističke podatke, Francuz je i najuspešniji defanzivac u svim "ligama petice" kada je reč o ovom segmentu igre. Sledi ga Milanov Teo Ernandez sa 52/85, a bolji je Havi Galan iz Ueske, ali on ove sezone igra kao krilo.

Bivši fudbaler Liona i Avra uspeo je zadobije ogromno poverenje sunarodnika s klupe Real Madrida. U Ligi šampiona je ove sezone odigrao svaki minut, dok je za godinu i po dana već sakupio 57 mečeva, odnosno 4.520 minuta, pa je samo Toni Kros uspešniji u istom intervalu od dolaska u Real.

Pomenuti podaci sigurno imponuju 25-godišnjem Mendiju, ali ako se gleda šira slika, očekivalo bi se da je onda i produktivniji. Trenutne četiri asistencije, uz dva gola, nisu baš učinak koji se u Realu ceni kada je u pitanju bek. Neuporedivo je zbog uzorka utakmica, ali pomenuti Marselo je u 519 nastupa za Madriđane postigao 38 golova i zabeležio 101 asistenciju. Naravno, Francuzovo vreme tek dolazi...



tagovi

Ferlan MendiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara