Nikola Karaklajić (©Starsport)
Nikola Karaklajić (©Starsport)

Fudbal u drugom planu: Novi Pazar posle 54 minuta prekida nastavio agoniju Vojvodine na gostovanjima

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.10.23. | 19:01

Plavi slavili 3:1 zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, ali je fudbal crveneo od stida

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Fudbal je u Novom Pazaru ostao u drugom planu. Da su Novi Pazar i Vojvodina prikazali i višestruko bolju partiju, glavni utisak u najavi jednog od zanimljivijih vojevanja u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige je prekid od čak 54 minuta, koji je usledio nakon ubacivanja pirotehnički sredstava na teren od strane domaćih navijača na isteku desetog minuta, a nakon kojeg je ispražnjen severni sektor. Što se rezultata tiče, Novi Pazar je slavio sa 3:1 (0:0).

Izabrane vesti

Ponovo će u Pazaru čekati reakciju Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, pitajući se kada će svoje miljenike ponovo moći da prate sa tribina Gradskog stadiona. Zbog kazne su mečevi protiv Radničkog 1923 (2:0) i IMT-a (3:4), u prvom i trećem prvenstvenom kolu, odigrani bez gledalaca na sportskim zdanju kraj Jošanice. Sada su izvesne nove sankcije, možda još oštrije.

Dobro je što pirotehničke naprave nisu nekoga povredile, s obzirom da su eksplodirale pored dvojice domaćih igrača - kapitena i golmana Nikole Mirkovića, odnosno štopera Abdulaja Sisea. Obojica su ostala na terenu.

I plavo-beli i crveno-beli su imali svoju računicu. Pazar je želeo pobedu posle vezanih neuspeha u duelu sa Mladošću u Lučanima (0:2) i na Voždovcu (0:1), kako bi zadržao priključak sa ekipama iz gornjeg doma. Vojvodina je, pre dolaska u Pazar, vezala trijumfe od 2:1 kod kuće nad Javorom i IMT-om i krenula ka vrhu, ali tri boda na strani čeka od kraja februara i slavlja protiv Radničkog u Nišu.

Osetio je Siniša Dobrašinović da treba da promeni startnog levog beka, a Rafael Floro mu je vratio najboljom partijom u plavo-belom dresu. Postigao je vodeći pogodak, koji je umnogome uticao na konačan ishod.

Domaćin je otvorio šansom Adema Ljajića u sedmom minutu, pre prekida. Blok je odradio svoj deo posla i lopta je završila u korneru. Četa Siniše Dobrašinovića došla je do daha u finišu prvog dela susreta, kada je dva puta probao Mitar Ergelaš. Prebacio je gol u 37. i 39. minutu, nakon centaršuta Ergelaša, odnosno brze akcije Ljajića i Nikole Bogdanovskog.

Između toga, pretila je Vojvodina. Uroš Lazić je u 19. minutu otklonio opasnost iz sopstvenog peterca, ispred Filipa Malbašića, a na centaršut Dejana Zukića. Mirković je u 25. minutu, uz malu pomoć u postavljanju Nemanje Milojevića, pokupio loptu ispred Mihaila Ivanovića. Tri minuta kasnije, iznad prečke je tukao Zukić.

Pre početka drugog poluvremena dodeljene su nagrade igračima Vojvodine Radomiru Milosavljeviću i Ivanoviću, koji su obeležili osmo i deseto kolo Mozzart Bet Superlige, a nastavak meča počeo je pomeranjem u linijama gostiju: Đorđe Crnomarković je izašao zbog povrede, pa je na mestu levog štopera zaigao defanzivni štoper Mateus Indio, dok je na levo krilo otišao rezervista Norman Kembel.

Pazarci su na najbolji mogući način otvorili drugo poluvreme. Na relativno miran period tačku je stavio Portugalac Rafael Floro. Iskosa sa leve strane, tukao je snažno sa skoro 20 metara i prevario Lazara Carevića, koji je pokrivao baš tu, desnu stativu svog gola - 1:0.

Kembel je u 63. minutu dobro pronašao odbranu Plavih, ali je ostalo na tome. Dva minuta kasnije, probao je adut Ranka Popovića sa klupe Aleksa Vukanović.

Usledili su šutevi Adetunđija Rasaka Adešine, odmah po ulasku u igru, te Nikole Karaklajića, koji je pred kraj prvog poluvremena zamenio povređenog Aleksu Golijanina. Prvi je završio na spoljnom delu mreže, drugi nebu pod oblake.

Milosavljević je odgovorio u 74. minutu sa oko 25 metara, pravo u Mirkovića. Na drugoj strani, Karaklajić je imao jedan na jedan situaciju sa Carevićem u 75. minutu, ali je golman Novosađana izbacio u korner. 

Karaklajić se ispravio samo dva minuta kasnije. Šutirao je sa oko 15 metara i uz asistenciju Indija, koji je zakačio loptu, savladao Carevića - 2:0.

Zakomlikovalo se u 82. minutu. Rezervista Voše Aleksa Vukanović je na petercu okrenuo Lazića i rutinski savladao Mirkovića.

I onda opet ružne scene. Čulo se "Ratko Mladić" sa dela tribine sa gostujućim navijačima, domaći su uzvratili sa "Naser Orić".

Adešina je otklonio dileme u 85. minutu. Asistirao je Sejduba Suma, koji je ušao pet minuta ranije umesto Ljajića, a Nigerijac je rešio u svoju korist situaciju sa Carevićem - 3:1.

Pazar je stigao do cifre od 13 bodova, samo bod više ima Vojvodina.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

NOVI PAZAR - VOJVODINA 3:1 (0:0)

/Floro 56, Karaklajić 77, Adešina 85 - Vukanović 82/

Novi Pazar.

Gradski stadion.

Gledalaca: 5.500. 

Sudija: Srđan Jovanović.

Žuti kartoni: Ergelaš (Novi Pazar), Bukinac (Vojvodina)

NOVI PAZAR (4-3-1-2): Mirković 7 - Lazić 6.5, Azemović 6.5, Sise 6.5, Floro 7.5 - Ergelaš 6.5 (79. Šćepović -), Milojević 6 (64. Momčilović 6.5), Čirjak 6.5 - Ljajić 7 (80. Suma 7) - Golijanin 6 (33. Karaklajić 7), Bogdanovski 6.5 (64. Adešina 7).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 5.5 - Lazarević 5.5 (59. Jeličić 6), Rosić 5.5, Crnomarković 6 (46. Kembel 6), Bukinac 6 - Milosavljević 6, Indio 6 - Radulović 6 (74. Butraković -), Zukić 6.5, Malbašić 6 (84. Vukić -) - Ivanović 5.5 (59. Vukanović 7).

Igrač utakmice: Rafael Floro (Novi Pazar) 7.5

MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1 (1:0)

/Glišić 24 - Baić 81/

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)

/Škrbić 27 - Stanojlović 90+5/

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1 (0:0)

/Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 - Vukanović 82/

Javor - Železničar u toku

Partizan - Mladost Lučani u toku

Nedelja

15.00: (12,0) Radnički 1923 (5,60) Crvena zvezda (1,27)

17.30: (1,70) Čukarički (3,60) Voždovac (5,30)

17.30: (1,40) TSC (4,60) Spartak (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Novi PazarFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara