Fudbal karijere Mihaila Ristića, nominovan za najboljeg beka Lige 1

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 16:28

I to u anketi prestižnog Lekipa

U matičnoj Crvenoj zvezdi možda nije bilo volje, ni vremena da se sačeka Mihailo Ristić. Ruska epizoda u Krasnodaru donela je odličan početak, ali vrlo traljav kraj izazvan brojnim povredama. Sparta je bila promašena tema, ali odlukom da 12. januara 2019. godine potpiše višegodišnji ugovor sa francuskim Monepljeom, bivši univrzalac Crvene zvezde napravio je potez karijere.

Francuski klub držao ga je na oku još kao omladinca Crvene zvezde, verovao da je Ristić taj igrač sa levom nogom koji može da im donese kvalitet više. Presudila je jaka ponuda Krasnodara. Međutim, ljudi iz francuskog prvoligaša nisu odustajali, sačekali su da Mihailo Ristić dođe u minus fazu i doveli ga u svoje redove.

Izabrane vesti

Na početku se privikavao na nove zahteve, ali je vremenom postao jedan od najvažnijih igrača jermenskog stručnjaka Zakarijana. U sistemu sa trojicom štopera, Mihailo Ristić igra levog spolnjeg, što mu izuzetno prija. Videli su to i ovdašnji ljubitelji fudbala, pošto je momak iz Bijeljine odlično odigrao u reprezentativnom dresu na gostovanju Norveškoj. Nažalost svih, povredio se uoči finala baraža protiv Škotske. Imao je i odličnu rolu u Turskoj, a dokaz da Mihailo Ristić igra fudbal života stiže iz Francuske.

Bivši Zvezdin đak je jedan od deset kandidata za najboljeg levog beka u ligi, i to u vrlo cenjenoj anketi tiražnog Lekipa.

„Ovo je bila jesen sazrevanja Mihaila Ristića. Reč je o jednom od najuticajnijih fudbalera Monpeljea. Svestran je i sposoban da obavlja zadatake u oba prvca“, stoji u objašnjenju Lekipa.

U polusezoni za nama Mihailo Ristić je odigrao 14 utakmica i upisao dve asistencije. Brojke bi bile bolje da nije imao virus korona i povredu pripoja, ali i ovako je zadovoljio na velikoj sceni.. Pamtiće se njegova asistencija 22. novembra u duelu sa Strazburom, kada je spoljnim delom kopačke pronašao Laborda. Na sličan način je u Turskoj proigrao Sergeja Milinkovića Savića.

Teško je očekivati da će Ristić u anketi prestižnog lista dobiti najviše glasova. Konkurencija na levom boku je opaka. Listu kandidati predvodi možda i najbolji igrač Olimpik iz Marseja Amavi. Tu je Bernat iz PSŽ-a, zatim Lionovo čudo Korne. Na spisku su još Kamara, Mausa, Norvežanin Meling, Perau, Reinaldo i Udol.


tagovi

Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara