Luis Zečević Džon i Edvard Ibrović Flečer (©FSS)
Luis Zečević Džon i Edvard Ibrović Flečer (©FSS)

FSS potvrdio: Ibrović Flečer i Zečević Džon debituju za Srbiju protiv Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 12:45

Mlada kadetska reprezentacija Srbije i zvanično dobila pojačanja iz Mančester Junajteda i Arsenala

Nastavio je Fudbalski Savez Srbije uspešnu praksu sakupljanja blistavih fudbalskih potencijala rođenih van granica naše zemlje. Krajem marta osvanule su vesti o Luisu Zečeviću Džonu i Edvardu Ibroviću Flečeru kao talentima mlađih kategorija Arsenala i Mančester Junajteda koji će se pridružiti mlađoj kadetskoj reprezentaciji Srbije (U16), a danas je FSS to i zvanično potvrdio.

Naime, mlađi katedi će na jesen igrati prvi prug kvalifikacija za kadetsko Prvenstvo Evrope 2025. godine, a kontronlnu utakmicu imaće protiv Crne Gore u Podgorici 7. marta. Upravo tada debitovaće Zečević Džon (16) i Ibrović Flečer (15). Obojica srpske korene vuku po majčinoj liniji i obojica stasavaju u omladinskom pogonu ostvrskih velikana. Zečević Džon igra na poziciji desnog krila, Ibrović Flečer je vezni fudbaler.

Izabrane vesti

„Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala“ rekao je Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.

Svojevremeno su kroz mlađe selekcije do A reprezentacije Orlova put krčili i Neven Subotić, Miloš Veljković, Lazar Samardžić je direktno dobio poziv prvog tima, dok je Milanov Jan Karlo Simić U20 reprezentativac Srbije. Pomenuti dvojac iz Engleske je nov u društvu Srba rođenih u dijaspori željnih da predstavljaju svoju zemlju.

Duel mlađih kadeta (generacija 2008.) sa vršnjacima iz Crne Gore je 7. marta u 13,00 u Podgorici, a na spisku Bojana Nezirija, koordinatora instruktorske službe FSS, za ovaj meč nalaze se: golmani Bogdan Bogdanović (Vojvodina), Nemanja Zorić (TSC), odbrana Lazar Nikolić (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan), Nikola Jokić (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Stefan Petrović (Partizan), Milan Ćopić (Crvena zvezda), Danilo Pejić (Real, Niš), Stefan Đurović (Spartak), vezni red Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Pavle Štulić (Grafičar), Dušan Jovanović (Vojvodina), Filip Matijašević (Čukarički), Jagoš Đurković (Mladost, Lučani), Vladimir Krajcar (Vojvodina), napad Aleksa Damjanović (Crvena zvezda), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Luka Zarić (Grafičar), Aleksa Petrović (Grafičar), Edvard Ibrović Flečer (Mančester junajted), Luis Zečević Džon (Arsenal).


tagovi

Edvard Ibrović FlečerLuis Zečević Džonfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara