Kad sam video Tadića na delu, pomislio sam: Bože, kakav igrač

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 11:25

Pohvale na račun srpskog asa

Ne pamti se kada je jedan srpski igrač odigrao tako dobru sezonu kao Dušan Tadić prošlu. Jednostavno, sve što je srpski as radio bilo je čisto savršenstvo, a svaki dodir s loptom bio je pravo remek delo. Da se nisu dogodila ona sumorna tri minuta i ekstaza Lukasa Moure, danas bismo možda pričali o Ajaksu kao finalisti ili šampionu Evrope, ali i dupla kruna u Holandiji imala je potpis Dušana Tadića...

I danas se prepričavaju detalji sa proslave osvajanja dva najvažnija domaća pehara. Amsterdam na nogama, a preko 100.000 duša uglas peva srpskom ofanzivcu! To je valjda bilo "hvala" za one driblinge i golove protiv Reala i Juventusa, male časove fudbala i demonstraciju čiste genijalnosti.

Izabrane vesti

Opčinio je Tadić Evropu svojim fudbalskim umećem, ali i one protiv kojih je izvojevao velike pobede. Na primer, Vojćeha Ščensnog. Poljski golman, kome je Tadić zagorčao život u četvrtfinalu elitnog takmičenja, priznaje da je ostao bez teksta kada je video kako loptu miluje srpski fudbaler.
“Tadić je bio dobar igrač još u Sautemptonu. Tamo je igrao i krilo i napadača. Ali, kada sam ga video u Ajaksu, pomislio sam: ’Bože, kakav igrač’. Tadić se tako savršeno uklapa u Ajaksovu ideju fudbala. Gledajte, retko pokušava da dribla na silu ili šutira, ali uvek ima spremno dodavanje i vidi slobodne saigrače ispred njega. Jako mi je bilo drago što ga vidim na terenu, ali nikako nije lepo igrati protiv takvog igrača“, kaže poljski golman.

Reči hvale imao je i za kasnijeg vezistu Barselone Frenkija de Jonga.
“On je neka vrsta lakog plejmejkera. Ali, igrati protiv njega je jako teško. Može da bude i štoper. Verovatno je jako lepo kada možeš da igraš sa toliko slobode. Sećam se kada samo analizirali Ajaks pre četvrtfinal, bili smo razmišljanja: ’Biće kao da igramo mali fudbal, pet na pet’. Takav je Ajaks, tu igrači nemaju pravu poziciju“
.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara