Kraljevski do Kupa Kralja - Real pregazio Unikahu na njenom bunjištu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 20:17

Madriđani vratili trofej u svoje vitrine više nego ubedljivo, Kampaco upisao 13 asistencija

Potpuno gaženje!

Kako drugačije objasniti finale Kupa Kralja u kom je Real Madrid rašrafio na delove Unikahu i slavio sa 95:68 što je jedna od najubedljivijih pobeda u istorijatu finala ovog takmičenja. Posle dve vezane titule Barselone, evo sada opet Reala na tronu Kupa.

Izabrane vesti

Generalno nije na ovom turniru bilo mnogo neizvesnosti u polufinalu, a tek u ovom finalu Real je potpuno obesmislio tenziju i nije dopustio ni delić toga iako je Unikaha igrala na domaćem terenu u dvorani Martin Karpena.

Da će tako biti mogli smo da naslutimo već posle 10 minuta igre kada je Real napravio razliku od 13 poena za prvih 10 minuta, a onda je posebno u trećoj i četvrtoj deonici podigao razliku i na neki način i ponizio domaćina Unikahu. Potpuna dominacija Reala kakva se ne pamti u finalu Kupa Kralja. Obično su to vrlo neizvesne utakmice, ali danas smo na terenu gledali samo jednu ekipu. Real je potpuno ućutkao domaće navijače i pokvario im utisak celog turnira.

Sve je na ovoj utakmici bilo jasno već početkom druge četvrtine, a ponajbolji igrač Kraljevskog kluba na ovom meču, ali i na celom turniru, bio je fantastični Fakundo Kampaco koji je dao 13 poena, a pored toga je u finalu imao i fantastičnih 13 asistencija! Igra zaista u neverovatnoj formi. Pored Kampaca, na ovoj utakmici najviše su se istakli Džejsi Kerol sa 20 datih poena, te Trej Tompkins i Valter Tavares sa po 12 datih poena.

Felipe Rejes je otvorio svoj sedmi Kup Kralja, a inače ovo je peti trofej Reala u ovom takmičenju u poslednjih sedam sezona. Kraljevski klub je igrao finale u 10 od poslednjih 11 izdanja Kupa, a ovo mu je šesti trofej u tom periodu.

Unikaha se stvarno nije proslavila na ovoj utakmici, a jedini dvocifreni igrač kod domaćina bio je Brizuela sa 22 poena, a najzanimljivije je što su se kod Unikahe svi upisali u strelce. Može Unikaha da bude i zadovoljna konačnom razlikom, jer je utisak da je Real mogao dodatno da poveća razliku samo da mu je to bilo potrebno.

Obično ona ekipa koja osvoji Kup Kralja dobije veliki zalet pred kraj sezone, a ne samo što je Real uzeo ovaj trofej, već je to učinio na izuzetno dominantan način pa je pravo pitanje kako će ostale ekipe, posebno Barsa, primiti ovu "poruku".

U finalu Kupa 27 razlike i to uz povučenu "ručnu"... Ne viđa se to često.

KUP KRALJA - FINALE

Unikaha - Real Madrid 68:95
/Brizuela 22 - Kerol 20/

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara