Dezire Due (Reuters)
Dezire Due (Reuters)

Francuz, tri slova, tinejdžer, krilo, Ren, Bajern… Ovo poslednje kvari PSŽ sa 50.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 15:23

Dezire Due zaludeo velikane

Pre dve godine Matis Tel, ovog leta Dezire Due. Ren opet ima talentovanog ofanzivca i opet se Bajern prvi upecao. Ali Bavarci ovog puta imaju opasnu konkurenciju.

Pari Sen Žermen je danas Renu ponudio 40.000.000 evra fiksno i 10.000.000 kroz bonuse za 19-godišnje krilo.

Izabrane vesti

Poput Tela, i Due je produkt Renove akadamije. I to od malih nogu jer je u klubu počeo da trenira kada mu je bilo šest godina. Sa druge strane, Tel je u Bretanju došao sa 15 godina i prodao se kao 17-godišnjak u Bajern za 20.000.000 evra posle samo jedne seniorske sezone. Ali, zajedničko im je da su kao tinejdžeri dobili šansu u prvom timu i za kratak period skrenuli pažnju najbogatijih na sebe. Telu je za transfer u Bajern bilo potrebno samo 10 utakmica, Dezire Due ima više iskustva pošto je odigrao dve seniorske sezone za Ren i upisao 63 utakmice. Iako je pre mesec dana napunio 19 godina.

Due se najbolje snalazi na poziciji levog krila što je pomalo čudno jer Bajern tu ima upravo Tela i planira da ga razvija i pruži mu već šansu. Ali, očigledno da se u Bajernu sprema dosta toga novog. Na prodaju su Koman i (li) Gnabri, već je na desno krilo došao Majk Olis. Ako dvojica pomenutih odu, Due bi našao mesto kod Vensana Kompanija.

Zato je Bajern odavno kontaktirao igrača, dobio njegovo zeleno svetlo i otišao pred Ren sa ponudom teškom 35.000.000 evra sa uključenim bonusima. I glatko je dobijen! Možda zato što su Bretonci znali da je i PSŽ zagrizao i da je spreman da plati više. Danas je stigla povtrda toga.

Iz Pariza su ponudili 50.000.000 evra sa bonusima i deluje da je to najbolje što će Ren dobiti. Na levom krilu Pari Sen Žermena je ostalo upražnjeno mesto posle odlaska Kilijana Embapea. Istina, tu je talentovani Bredli Barkola, ali on još nije dokazao da Luis Enrike može maksimalno da se osloni na njega. Due i Barkola bi već bili druga priča…


tagovi

Dezire Due

Obaveštavaj me

Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara